IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да не ви ударят отзад, докато шофирате!

Няколко прости правила, чието спазване ще ви спести мното неприятности на пътя

Скорошно проучване на Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) показва, че почти половината от всички катастрофи, включващи поне две превозни средства, са завършили с удар в задната част на един от автомобилите. Тези инциденти водят до хиляди наранявания, стотици смъртни случаи и загуби за милиарди долари. Повечето катастрофи обаче могат да бъдат избегнати, ако шофьорите следват прости съвети за безопасно шофиране, категорични са експерти.

Независимо дали шофирате по градски улици, високоскоростна магистрала, селски път или през индустриална зона, важно е да поддържате безопасно разстояние между вас и превозното средство отпред. Това ще ви даде достатъчно време , за да реагирате адекватно и да спрете безопасно, ако, да речем, шофьорът отпред внезапно спре или направи неочакван завой.

Как да избегнем удар отзад по време на движение (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 6 - ти не си разбрал! Въпросните колчета са сложени да си изградиш усещане за дистанция и когато караш на пътища на които ги няма!99% от вас ама хич и не знаят за какво са тези колчета! Не да ми броите - едно, две, три или едноо, двее, трии ..или едноооо, двееее, трииии или двадесет и едно, двадесет и две, двадесет и три .... или едно мисисипи, две мисисипи и прочие тъпизми!
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Хой ( преди 1 година )
    Винаги пущам мигач, след като завия. Всички след мен знаят какво съм направил. След това изненадани, няма.
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До #5 ( преди 1 година )
    Не си разбрал. Въпросната дистанция трябва да се спазва на всякакви пътища, не само където има колчета.
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Пълни глупости, отново! 3сек, 2 сек...Има едни светлоотразителни колчета по пътищата!! Не са сложени за красота!! От колче до колче е минимума разстояние което трябва да се спазва до предния автомобил! Лесно се преценя, лесно се коригира спрямо тях! Ще броя до три .... тъпизми
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Три секунди дистанция е доста. Димитър Илиев обясняваше за 2 сек. в неговата сейфти академи и гледам да ги спазвам. Съответно това на другите им се струва голямо разстояние и веднага някой гледа се мушне пред теб. А 3 секунди е доста голямо разстояние, може би е подходящо на магистрала над 120 ако се кара. Проблема е, че е пълно със самоуверени и неопитни шофьори.
  • #3
    45 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За да не ви отдарят отзад спазвайте дистанция отпред, та да не ви се наложи да спирате рязко и си гледайте огледалата ако отзад има някой психар по-добре го пуснете да оди на той си знае къде.
  • #2
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Да не ви ударят отзад е необходимо да гледате в огледалата! Никога не спирайте на жълто!!!
  • #1
    34 rate up comment 3 rate down comment
    Жорко ( преди 1 година )
    От 7 "хитрини" една има общо с това да не ни ударят отзад. Всички други обясняват как ние да не ударим някого отзад. Поне сменете заглавието на статията.