IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Alfa Romeo вече се мери по Lexus, а не по BMW

Италианците искат да се измъкнат от дъното на негативна класация

Моделите Giulia и Stelvio се оказаха нерентабилни за Alfa Romeo, но въпреки това новият ръководител на компанията Жан-Филип Eмпарато вярва в легендарната италианска марка. Според топ-мениджъра, новата гама на производителя ще включва луксозни автомобили, еталон за които - както като дизайн, така и като интериор, ще бъде Lexus. Досега италианците твърдяха, че образец и главен конкурент им е BMW.


Alfa Romeo Tonale


Самият Eмпарато тества новия кросоувър Tonale в Италия, след което говори пред медиите. Той беше категоричен, че именно Lexus е еталонът за качество, към който Alfa Romeo ще се стреми. Това е причината, поради която Eмпарато лично отложи пускането на Tonale на пазара. Той искаше да се увери, че качеството на Tonale е безупречно от самото излизане на модела на пазара, както и че компанията предлага най-съвременна системи за свързаност и потребителски интерфейси.

През миналата година Giulia и Stelvio изпратиха Alfa Romeo на 28-о място по качество от общо 32 марки. При двата модела бяха открити 204 проблеми на 100 автомобила. В същото време резултатът на Lexus беше 144 повреди на 100 автомобила, което класира японската марка на трета позиция.

Първите доставките на Tonale за италиански клиенти на марката ще започнат през следващия месец. В бъдеще гамата на компанията ще бъде попълнена със субкомпактен кросоувър, както и с първия сериен електрически автомобил на марката.

По-рано тази година от Alfa Romeo обявиха, че планират да пуснат кросоувър, който ще бъде директен конкурент на BMW X5, X6 и дори на 7-Series. Новият флагман на италианската марка да бъде готов през 2025 г.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако е и здрав като японче цена няма да има
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста по-амбициозно е да се мерят с Лексус, като все още не са успели да се премерят с БМВ.
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Един психо десен тука за Ботокса се затъжил. Съвет за него, чифтето на рамо и бегом за Крайната. Поне дарвинизма ще в полза!
  • #8
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хах изостаналост при Лексус. Немско вече никога! Това е за мазохисти. Немското качество отдааавна е просто мит. Япончугите и корейците - това е!
  • #7
    17 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако гонят надеждност, наистина Лексус им е конглокента, щото и БМВ са в дъното на класацията там (ако не броим германската класация на изгорелите крушки и немарливи собственици TUV).
  • #6
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Хаха, ще се измъкнат от дъното, но ако станат реалисти и почнат да се сравняват с Дачия и Лада.
  • #5
    21 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В крайна сметка Ботокса се оказа най-големия екоджендър и ще накара цяла Европа да мине на електрички ! Успя да върне една азиатска държава с много години назад , ама те сибирците винаги са били изостанали !
  • #4
    4 rate up comment 11 rate down comment
    v-1 ( преди 1 година )
    До 3поредният шегаджия, то целия свят минава на ел. автомобили, вие говорите за 8 и 6 цилиндъра...
  • #3
    16 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С бмв е свършено така че Алфа спокойно може да им е конглокент.Кой ще си вземе бмв с двг под 8 а дори и 6 цилиндъра престижа се изпарява с цената на горивата и новите еко изисквания.Същото важи за целият немски автопром няма как да си премиум с 4 цилиндъра
  • #2
    16 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма как да подражаваш на някои и да ми се бориш за сърцата на хорта, първо трябва да намериш себе си и да остстояваш своето, така след време другите ще искат да подражават, иначе шефчето им да си кара БМВ-то, а на жената може да вземе и някой Лексус.