IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini ще предизвика Ferrari с Urus Evo

Обновеният кросоувър ще получи хибридна версия с 820 к.с.

Италианският производител Lamborghini продължава да се подготвя за премиерата на обновения Urus, като вече е известно, че той ще получи добавка Evo и ще бъде представен на конкурса за дизайн в Пебъл Бейч през август. Дотогава италианските инженери ще трябва да настроят всички системи на суперкросоувъра си, чийто прототип отново беше заснет по време на изпитания.


Lamborghini Urus Evo


Съдейки по снимките, публикувани в Motor1, най-забележимите промени ще настъпят в предната част на Urus. Моделът ще получи преработена решетка, странични въздухозаборници, както и нови вентилационни отвори в капака. Отзад ще се появи нов дифузьор. Все още няма добри снимки на интериора, като няма яснота там какво ще се промени.

Обновеният Lamborghini Urus трябва да запази 4,0-литровия V8 с турбокомпресор, докато мощността му може да бъде увеличена от сегашните 650 на около 675 к.с. Освен това, ще има има и plug-in хибридна модификация, чиято задвижваща система ще бъде базирана на двигател на Porsche. При нея съвкупната мощност ще бъде 820 к.с., като идеята е да надмине, макар и символично, показателите на хибридната суперкола Sian с нейните 819 к.с.


Lamborghini Urus Evo


Целта на Lamborghini е с новата версия на Urus да предизвика Ferrari, където предвиждат до края на годината да представят първите си кросоувър – Purosngue. В последно време Urus е най-популярният модел на марката, като през миналата година на него се падат 5021 от общо 8405 продажби.

Вече е ясно и друго – Urus няма да претърпи пълноценна смяна на поколенията. Новата версия ще се произвежда до края на десетилетието, когато ще отстъпи мястото на нов модел с изцяло електрическо задвижване, който няма да има версия с двигател с вътрешно горене.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много е смешно, хора които си броят стотинките да пишет че това бело Фолксваген а 70% от продажбите на Ламборгини да са именно от Урус. Демек за хората с МНОООГО пари, това е най-избираното и купувано Ламборгини а за Кольо от махалата, който бута малолитражката и то само през уйкенда, защото газта е скъпа, тръгнал да ни обяснява кое какво било, ха ха. Напъните на единствената ви гънка в мозъка, може да спука от смях останалите хора.
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мирише на ВАГ отдалече. Дизайн, пластмаси вътре, еволюция в промените. Нищо Ламбо няма в тая кола.
  • #6
    8 rate up comment 11 rate down comment
    strikercho ( преди 1 година )
    Ми как точно да предизвиква Ферари?! Това недоразумение е толкова Ламбо, колкото Кайен е Порше, хахаха! Ферари правят всичко сами, докато тоя *** е преоблечен СоцВагин. Точно както Порше започнаха да се излагат навремето с Кайен и т.н.
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Мхм ( преди 1 година )
    Няма как Феррари да е фият по простата причина че двигатели и всичко се разработва в завода на Феррари за разлика от фв дето всичко се разработва у волфсбург и после се лепят различни еюблеми Шкода Ламбо и тн.
  • #4
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Урус е толкова Туарег, колкото Ферари е ФИАТ!Айде стига глупости!ЮИ двете марки правят страхотни автомобили, останалото е въпрос на вкус!
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Име ( преди 1 година )
    Е тунингован туарег ама и туарега не е и Феррари
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Презиме ( преди 1 година )
    Само дето Туарег не е с 820 коня
  • #1
    12 rate up comment 15 rate down comment
    име ( преди 1 година )
    Урус си е ребрандиран ФВ туарег никаква конглокенция не са на шедьовъра Феррари.