IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайландски части ще спасяват автомобилната индустрия в Русия

Напускането на западните компании повиши цената на детайлите с над 30%

Русия е готова да обсъди с Тайланд възможността за локализиране на производството на автомобилни компоненти, съобщава "Известия", позовавайки се на пресслужбата на Министерството на икономическото развитие на Руската федерация.


авточасти


Ръководителят на министерството Максим Решетников вече е провел разговори с вицепремиера и министър на търговията на Тайланд Чурин Лаксанависит, в които страните са обсъдили потенциалното сътрудничество и производството на компоненти в Русия. Решетников отбелязва, че индустрията на Тайланд е една от най-силните в света, „по-специално по отношение на производството на авточасти“.

Чурин Лаксанависит пък потвърди за "сериозните перспективи" в плановете на страната му за сътрудничество с Русия. „Оценяваме потенциала за увеличаване на търговията с Русия на 10 милиарда долара“, цитира го пресслужбата на тайландското министерство на търговията.

Освен в автомобилната индустрия, Тайланд може да "помага" и в селскостопанския сектор, енергетиката и индустрията, както и в износа на технологии и иновации.

През май стана известно, че в Русия авточастите са поскъпнали с 31 процента само през пролетта . От всички се открояват цените на частите на Ford, които са поскъпнали с 83 процента. Частите за Subaru (+48%) и Mercedes-Benz (+44%) също саа в челната тройка по отношение на ръст на разходите.

В края на март Министерството на промишлеността и търговията разреши паралелен внос на оригинални резервни части - тоест вносът им без съгласието на собственика на марката. Също през април бяха установени доставки на аналози на части през Турция, а по-късно те ще отворят друг канал за внос - през Казахстан.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    fantom60 ( преди 1 година )
    Не си мислете че в северна америка поне 80 % от чатите не идват от там,а пък за ламарините е 100%, щото няма как да е повече, Единстено за съвсем новите модели нещата се забавят до година, и това е макс, докато се почне търсенето им по различните му причини и има защо да се правят серийно Това включва и така наречените ОЕМ. явно и производителя ползва от тях
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 1 година )
    До долния: оригинални части значи ОЕМ. Ако не знаеш какво значи виж в търсачката. А това, че не си ги виждал ти, не значи, че ги няма. Точно това пише на тези части: Ford, BMW и т.н.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво ще рече оригинални части? Като влезеш в който и да е сайт и зададеш какво търсиш и ти излизат няколко резултата на различни производители и до сега не съм видял на някоя да пише "made in Ford /BMW..." да не говорим за фалшиви и копия.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тайланд може да помага "както и в износа на технологии и иновации." Мухаха. Опряха до Тайланд за технологии
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 1 година )
    Частите в Русия са се увеличили!!!! Интересно, защо цената на частите в рубли са се увеличили, като уж, уж рублата била много скъпа?? Айде русофилите да отговорят!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те щом опряха до Тайланд да ги спасява , значи скоро ще се оправи рашастан !
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Пинко ( преди 1 година )
    Объдили и Ще спасява са много различни понятия. А и то една автоиндустрия в Мордор, ум да ти зайде!
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руменчо, знаеш ли какво значи на български локализиране? Явно не! Но това не ти пречи да бълваш по цял ден лошо преведени от руски език статии.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    Тайландските части ще спасят Русия,когато Руменчо спре да преписва само от рашански сайтове !!