IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Touareg празнува 20-годишнина със специална версия

Юбилейният SUV получи нов цвят и разширен списък от оборудване

Един от най-популярните модели на Volkswagen – всъдеходът Touareg, отбелязва своята 20-годишнина. Специално за юбилея компания подготви специална версия на Edition 20, която се отличава с подобрения в дизайна и с разширен списък със стандартно оборудване.


Volkswagen Touareg Edition 20


Първият Volkswagen Touareg излиза през лятото на 2002 г. Всъдеходът е разработен в сътрудничество с Porsche и е кръстен на номадския народ „туареги“, които обитават пустинята Сахара. Автомобилът може да бъде поръчан с три блокажа на диференциала, въздушно окачване и двигател W12 6.0 с мощност 450 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

За повече от двадесет години по света са произведени над 1 милион бройки от модела. Сега в гамата на Touareg влиза специална версия - Edition 20, която отбелязва годишнината на модела. Тя е получила нов цвят Meloe Blue, ексклузивни 20-цолови джанти Bogota, тонирани прозорци и светлини.


Volkswagen Touareg Edition 20


В салона е поставена мултимедийна система Innovision Cockpit с два дисплея, светещи прагове на вратите с надпис „Edition 20“ и тапицерия от кожа Savona с шевове Beige Ceramique. Всичко това е комбинирано с червени акценти, както и с двойни шевове Ceramique/Red на предния панел, вратите и волана. Селекторът на осемстепенния автомат е обшит с кожа и украсен с емблемата на специалната версия.

Юбилейният Volkswagen Touareg Edition 20 се предлага с няколко двигателя по избор. Това са дизелов V6 3.0 TDI в две версии (231 к.с. и 500 Нм, и 286 к.с. и 600 Нм), бензинов V6 3.0 TSI (340 к.с. и 450 Нм) и базирана на него хибридна версия, развиваща 381 к.с. и 500 Нм. Цените на модела започват от 77 530 евро.


Още снимки на юбилейния всъдеход - вижте в галерията:

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 1 година )
    P.s. може би вашите коли са далеч по-хубави , щом наричате туарега "***"
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 1 година )
    Чета коментарите и просто се ужасявам колко нещacтни хорица има.....
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 18 ( преди 1 година )
    Боя се, че някой се е възползвал от кухата ти глава и се е изходил в нея. От там ти мирише.
  • #16
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво ни занимавате с тези химически тоалетни! Сайта е за коли, а не за миризливи нужници, които имат полза само да отидеш да се изходиш в тях и нищо повече.
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    Човешката трагееия е рук срам за човешката цивилизяция е тоя нискотехнологичен клосет от снимката къде било стигнало кое пияният немски народ в пропадането си ли?Че и шкода фенове ама то и на тия каруци ли има такива.
  • #14
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Skoda фен ( преди 1 година )
    Страхотен е Тouareg III!Особено V8,421 HP,900 NM,4.9 сек.0 до 100,но по-интересната и важна характеристика е от 0 до 200-ясно е за знаещите... :).48 V електромеханична стабилизация купе,завиващи задни колела и т.н.Усмивката не слиза от лицето като седнеш зад волана, колата ти показва докъде е стигнал човешкия гений, техника на топ ниво...Който разбрал, разбрал, останалите - на поредния оглед на нов внос и мъдро събеседване с автоджамбазина-тесен специалист по кое е *** и кое не.
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    до #11 Ти умен фен на ВАг да си виждал? Аз още не съм. Така, че всички те са тотал щета в главата.
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    20-годишнина мъка на това недоразумение. Аре затваряйте перачницата и стига са се мъчили вече, че на всички нормални хора им писна от трошки на пътя.
  • #11
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до #4 ( преди 1 година )
    Присмял се хърбел на щърбел! Нали и Фолк с Ваген е същата държавна перачница и ако не е немската държава, таки куча марка щеше да е в небитието много пъти. Непрекъснато се наливат милиарди държавна пара в това автомобилно недоразумение ВАГ. Знаеш ли, че в Германистан няма държавни поръчки за избор на коли. Там се взема нещо от ВАГ и така цялата държава работи за тези тарикати. Колите им са скапани и се трошат непракъснато. Кво ги бърка, като държавата плаща, т.е. всеки германец чрез данъците си.
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Рено Фен ( преди 1 година )
    А бе трябва да си мозъчно слабоумен да дафеш 78к че и евро за този соцваген дъракъ