IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще плати 7 млн. долара за катастрофа, в която е виновен шофьор на Toyota

Американската компания беше осъдена за смъртта на 19-годишно момиче в Mustang

През 2016 г. 19-годишната Бриана Баумгартнър кара своя Ford Mustang по магистрала, когато е ударена от стар пикап Toyota. Японският всъдеход е управляван от жена, която губи управление, навлиза в насрещното платно и се врязва в почти новия спортен автомобил, които е произведен през 2014 г.


Ford Mustang


Пикапът удря колата на Баумгартнър в шофьорската врата, която блокира. В резултат на това момичето не може да излезе от автомобила, който се запалва и изгаря напълно. Семейството на Бриана дава под съд Ford, откъдето твърдят, че няма стандарт, който да изисква вратата на автомобила да се отваря, ако 1,5-тонен SUV се вреже в нея под ъгъл 45 градуса и при скорост 95 км/ч.

Обвинението срещу Ford обаче не е заради конструкцията на вратата, а заради възникналия пожар. Съдът постановява, че Mustang е „неправилно проектиран, за да създаде неразумна тенденция към запалване при нормални и предвидими условия на употреба". Решено е, че 99% от вината за трагедията е на Ford, тъй като конструкцията на автомобила не предотвратява изтичането на спирачна течност при катастрофа. Останалият 1% е на шофьорката на пикапа.


горящ автомобил


В крайна сметка Ford е осъден да плати 2 млн долара на загиналата Бриана за „болка и страдания“, както и още 5 млн долара на майка й за неимуществени вреди. От американския производител все още не са обявили дали ще обжалват присъдата.

0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #1 ако електричките бяха на брой колкото другите, немаше да могат да смогнат пожарните.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Жалко за младия живот и че не е съумяла да счупи стъкло или да й се притекат навреме да я извадят. Разбира се, че не би следвало при страничен удар да се запали колата. Правят ги набързо да излизат на пазара. Другото е на късмет. По-евтино им е да плащат обезщетения, отколкото да изпипват колите. Същото е при авиотранспорта. Скъпи са им седалките с парашут.
  • #1
    13 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    После обяснявайте, че електромобилите се палели повече.