IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите автомобили, които ще видите тази година

Възродено по чудо Bugatti 57 S спечели голямата награда във Вила д'Eсте 2022

Възкресено по чудо Bugatti 57 S от 1937 година спечели голямата награда на журито в тазгодишното издание на Concorso d'Eleganza във Вила д'Eсте. Най-престижният конкурс за класически автомобили в света се проведе този уикенд на брега на езерото Комо.
  
    
Bugatti 57 S, Вила д'Eсте, 2022
Големият победител - Bugatti 57 S
  

       
Въпросното Bugatti 57 S е едно от едва четирите с каросерия тип кабриолет от Vanvooren. Преди да се озове в ръцете на гражданина на Монако Андрю Пискер, те още имало десет други собственици. Единият от тях, вицепрезидент на General Motors, решил да махне оригиналния редови 8-цилиндров двигател на Bugatti - един от най-редките агрегати в света - и да го замени с далеч по-плебейски V8 от Buick. Цели четири десетилетия по-късно оригиналният мотор, смятан за безвъзвратно загубен, бил обявен за продан и Пискер успял да възстанови автомобила до колекционерски вид. Това, елегантният дизайн и изключителната рядкост на колата й донесоха Trofeo BMW Group, наградата на журито в организирания от баварците конкурс.
     
      
Вила д'Eсте, 2022
Журито в действие    
       
     
Общо 51 класически автомобила участваха в тазгодишното издание на Concorso d'Eleganza. Най-интересните от тях, както и разпределението на останалите награди, можете да видите в галерията под статията.

Класическият конкурс за елегантност e проведен за пръв път през 1929 година. От 2011 негов организатор е BMW Group, а мястото на провеждане си остава прочутата Вила д'Eсте - eлегантен хотел в Чернобио, на брега на езерото Комо, предпочитано място за аристократи и холивудски звезди.
  
     
Най-красивите коли от Вила д'Eсте 2022 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Скоро бях на езерото Комо, видях Вила д'Есте. Мястото е абсолютно вълшебно. Нереално е просто. Хубаво че ги нямаше колите, щото от толкова вълнение вероятно щяха да дам на късо. Всъщност това е на 50км от Милано, където е Монца и има музей на Алфа Ромео. Всъщност за 2 или 3 дни там можете да се Напиете с бензин и сърцето ви да стане 4 тактово ;-) Струва си!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 1 година )
    Една от мечтите ми е да присъствам на този конглокс.Прекрасни машини!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Loco ( преди 1 година )
    В тези конглокси се търси и автентичност, и история. Иначе Ferrari 400, Miura, Alfa tz1 и BMW 507 на мен са ми по-красиви от наградените
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ферарито най-мощно, ама го бута една човешка сила, хахаха
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разкошни!