IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M отбелязва юбилея си със специални M3 и M4

Моделите от серията Edition 50 Jahre BMW M ще се продават по цял свят

Преди 50 години – точно на 24 май, се случи нещо много важно в света на автомобилните производители. Тогава се ражда спортното подразделение на BMW, благодарение на което светът получава едни от най-забележителни спортни коли в историята.


Edition 50 Jahre BMW M


За да отбележи юбилея, BMW предлага специални версии на моделите си M3 и M4 за различни пазари по света. Независимо от това, къде ще се продават, те ще ще се казват Edition 50 Jahre BMW M. И всички коли от тази серия ще получат специални емблеми и знаци на спортното подразделение на BMW вместо типичните кръгли лога на баварската марка.

Интериорът включва надпис Edition 50 Jahre BMW M на праговете на вратите, а на конзолата ще намерите специални табели, идентифициращи модела заедно с производствен му номер. Класическите цветове на BMW - червено, морско и синьо, също играят основна роля в салона, докато отвън двете коли могат да бъдат разпознати по летите джанти и предния сплитер от въглеродни влакна. Всеки модел също така ще се предлага с изобилие от стандартни части за M Performance, а клиентът ще получи и специален куфар за пътуванията си.


Edition 50 Jahre BMW M


В Европа купувачите ще могат да изберат M4 в цветове Carbon Black, Brands Hatch Grey, Imola Red, Macao Blue и San Marino Blue. За Китай спортната двувратка ще се предлага във Fire Orange и Stratus Grey, които са избрани, защото 50-ата годишнина на BMW M се случва по време на Годината на Тигъра в Китай.

Не са пропуснати и феновете на марката в САЩ и Канада, за които е предназначено М3 в пет цвята на каросерията. Всеки един от тях идва от предишно поколение на седана, като се започва с Cinnabar Red от оригиналното E30. От ерата на E36 идва Techno Violet, следван от Deep Interlagos Blue от E46. Цветът Fire Orange III идва от изданието Lime Rock Park на E92, а Limerock Grey беше представен на F80.


Още снимки на двата юбилейни модела на BMW - вижте в галерията:


Юбилейните автомобили ще получат и новия извит дисплей на BMW, както и осмо поколение операционната система BMW iDrive. Тя съчетава 12,3-инчов инструментален панел зад волана и 14,9-инчов екран за информационно-развлекателната система. Предвидено е само едно ниво на оборудване, което включва пакетите Executive и Parking Assistance, Icon Adaptive LED Laserlights, вътрешната облицовка от въглеродни нишки, зареждане на безжично устройство и M Shadowline фарове.

Снимки: BMW

0 от 500