IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mansory F9XX показа голям среден пръст на Ferrari

Ателието за тунинг загуби дело от италианския производител, но продължава в същия дух

Mansory е печално известно студио най-вече с факта, че тунинг специалистите му не се спират пред нищо. Те са готови да положат много усилия, за да унищожат и най-красивия дизайн. И за мнозина това е дори обидно, предвид  цялото време и енергия, които дизайнерския екип влага. Но да, предлагането на грозен екстериорен комплект просто не е наказуемо. А и на някои им харесва.


Mansory F9XX


Mansory влезе в битка с Ferrari миналата година заради техния 4XX Siracusa , базиран на 488 GTB. Италианците излязоха победители в съда. Не защото въпросният бодикит е грозен, а защото Mansory всъщност е извършил плагиатство. Бодикитът очевидно бе вдъхновен от Ferrari FXX K.

Научиха ли си урока от Mansory, след като загубиха този процес? Отговорът е НЕ. Сега Mansory  небрежно представи F9XX, базиран на Ferrari SF90. Този път автомобилът е получил още по-екстремен комплект за тяло.


Mansory F9XX


Проблемът, който виждат от Скудерията е, че и този туниг комплект е вдъхновен от програмата XX на Ferrari. Mansory е включил дори буквите в името. И докато последния път FXX K беше вдъхновението, сега Mansory вече ясно копира от Ferrari FXX K Evo.

Поради тази причина адвокатите на Ferrari най-вероятно ще започнат да подготвят следващото дело, но явно на тунинг студиото не му пука. Mansory F9XX не е просто среден пръст за Ferrari, а всъщност за всички фенове на автомобилната естетика. Тунинг специалистите вкарват в новата кола възможно най-много кич, който естествено се харесва най-вече на богатите араби.


Mansory F9XX


По колата са налични всички украшения, за които се сетите, като тези детайли, разбира се, са изработени от кован карбон. И това матово черно отдавна не е на мода, но този факт няма значение и за Mansory, и за богатите араби.

Mansory не само промени външния вид на SF90, но и настроиха двигателя на автомобила. На кола, пълна с излишни допълнения, това е може би най-излишното допълнение. Ferrari SF90 има стандартно 1000 к.с. - хиляда!


Още снимки на новото творение на Mansory - вижте в галерията:


И все пак Mansory не можа да устои: SF90 вече има системна мощност от 1100 к.с. F9XX също ви дава 980 Нм въртящ момент вместо 800 Нм. С това трябва да можете да достигнете върха от 355 км/ч. Спринт от 0-100 км/ч се издава за 2,4 секунди. С това можете да излетите със светкавична скорост, ако Ferrari дойде да унищожи колата.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Хха ( преди 1 година )
    Ферари са страхливци да не се разбере че някой може да направи по красива кола.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Ти си типа човек който си купува кола и само кара.Важно ти е от точка А до точка Б ! Но аз искам като си погледна колата с кеф да искам да я карам , гледам , снимам и поддържам! А не я ли пипнеш ти самия стига да не си някой некадърник или да я дадеш на някой умеещ , а само си ползвател който даже не си мие и колата не ми говори за чалга Криско мриско и квото ограничения ти мозък мъдри ! Моля !
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази кола изглежда като повечето немски машини, излизащи директно от завода. Печално грозни.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Аутомедия хейтъри? ( преди 1 година )
    Този, който е писал това откровено мрази Mansory. Доста пошло писане. Все едно аз примерно да не харесвам Бентли и да напиша статия какви *** са. А всъщност да не мога да си позволя дори Файтон (по-евтинката версия)
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Нз брат ( преди 1 година )
    Личи си ,че писателя на статията е от типа хора ,който ще си вземат кола и няма да пипнат нищо по нея . Съжалявам ,но тунинга си е тунинг , независимо дали е направен от компания или от теб самия .
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Щом харесваш откровен кич харесвай си. Демокрация е - може да слушаш чалга или Криско и освен да ти се подиграват няма да имаш друг проблем
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    На мен лично техните луди разработки ми харесват. Тотално извън клишето, много смели и авангардни решения, много много карбон. Та това е идеята на тунинга - да е екстремно различен и да вади очи. Финес, скромност и елегантност търсете някъде другаде. Но щом Феррари и съдът казват че крадеш, значи имаш сериозен проблем. Феррари са си културен феномен и тяхната интелектуална собственост е сериозно защитена.