IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска нова марка луксозни модели – Mythos

Компанията предвижда 75% от бъдещите инвестиции да отидат в модели от най-висок клас

Германският производител Mercedes-Benz представи нов бизнес-план, според който повече от 75% от инвестициите му през следващите години ще отидат за луксозни модели от висок клас. Това ще увеличи рентабилността с 60% до 2026 г., като ще бъде за сметка на гамата от начални модели, която ще бъде рязко намалена.


Mercedes-Benz


Обновеното моделно портфолио на марката ще се състои от класове Entry Luxury, Core Luxury и Top-End Luxury. Компанията ще представи и ексклузивна гама от луксозни превозни средства от най-висок клас, като тя ще се предлага марката Mythos. Всички коли в нея ще бъдат предназначени за колекционерите на автомобили на Mercedes-Benz и ще се предлагат в ограничен тираж.

Съответно, производителят от Щутгарт ще увеличи предлагането на лимитирани издания на своите модели, както и на ексклузивните автомобили, разработени в сътрудничество с други компании. Гамата Maybach ще бъде разширена отвъд S-Class и нейните производни, като ще включва не само изцяло електрическия SUV Mercedes-Maybach EQS, който беше представен като концепция през миналата година, но и с роудстъра Mercedes-Maybach SL.


Mercedes-Benz


Специално за китайския пазар ще бъдат разработени редица електрически превозни средства, базирани на архитектурата EVA2. Друг нов модел в клас Core Luxury ще бъде новият SUV EQE, който ще се превърне алтернатива на седана EQE.

Освен това, следващото поколение електрически превозни средства на Mercedes-Benz ще премине от архитектурата EVA2 към новата платформа MB.EA, която е в процес на разработка.


Mercedes-Benz


Вече е известно, че компанията ще намали броя на моделите си от семействата А- и B-Class от сегашните седем на четири. Едновременно с това германският производител ще опрости конфигурирането на автомобилите си, за да намали разходите на клиентите за допълнително оборудване. Новите пакети ще бъдат създадени на регионален принцип, което ще улесни производството.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    ФИН-ФЭНь на ГЛАДБАХ! ( преди 1 година )
    LuX, Super-LuX, Hi-LuX и VIP-LUX! А з а нормалните, средно-стат. масови потребители - 1 добре оформена и подходящо поднесена СРЕДНА КОНФiГYРАЦИЯ от страна на МБ!