IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Китай не простиха и на класическото Mini

Клонингът на легендарния модел ще се движи само на ток

В Китай ще започне серийно производство на нов автомобил, който много напомня на класическото Mini, сглобявано от 1959 до 2000 г. Според информация на Carnewschina.com, компанията Beijing Astech Technology вече е подала патентна заявка за такъв модел в КНР.


Beijing Astech Technology


Техническите характеристики на автомобила не се разкриват, тъй като засега става дума само за външния дизайн на модела. От изданието посочват единствено, че става въпрос за електромобил, който по габарити значително превишава оригиналното английско Mini.

Трябва да се отбележи, че самата компанията Mini, която сега е собственост на BMW, съвсем скоро ще прекрати производството на автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене. Така тя ще стане първата марка в концерна BMW Group, която ще премине към изцяло електрическо задвижване.


Beijing Astech Technology
Beijing Astech Technology


Първият електромобил на Mini беше представен през 2019 г. Хебекът получи двигател с мощност 184 к.с. и 270 Нм. Той позволява ускорение от 0 до 60 км/ч за 3,9 секунди и до 100 км/ч за 7,3 секунди, като максималната скорост е принудително ограничена на 150 км/ч.

Благодарение на комплекта литиево-йонни акумулатори, поставени под пода, пробегът на електромобила е между 235 и 270 км. При използване на зарядно с 11 кВт батерията се пълни до 80% за 2,5 часа, а при използване на бърза система (50 кВт) времето е само 35 минути.

Снимки: Carnewschina

0 от 500