IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви цените на ID. Buzz

Електрическият миниван излиза на пазара в два варианта

Германският производител Volkswagen обяви цените на новия си електрически миниван ID. Buzz. Продажбите на модела в Германия и още няколко държави от ЕС стартират на 20 май, но на някои други пазари той ще се появи най-рано през 2024 г., уточняват от компанията.


VW ID. Buzz


Електромобилът е изграден на платформата MEB, като ще се предлага в две модификации – пътническа с 5 места - ID. Buzz Pro, и товарна – ID. Cargo. Първата ще струва 64 581 евро, като тя не включва отстъпката за Германия, която е 7500 евро. С нея цената ще намалее до 56 606 евро, а първите бройки от модела ще бъдат доставени на клиентите през есента.

Цената на базовата версия на товарния вариант преди отстъпката за електромобил е 54 430 евро, а с нея тя пада до 46 455 евро. На по-късен етап ще се появят модификация на минивана със задвижване на четирите колела, както и начален вариант с по-малка батерия, което означава и по-малък пробег.


VW ID. Buzz


Дори в базовата си версия VW ID. Buzz се предлага с богато стандартно оборудване. То включва система за аварийно спиране, проактивна система за защита на пътниците, електронен климатик, мултифункционален волан, LED-фарове, круиз-контрол и други.

Списъкът с допълнително оборудване включва 18-, 19- и 20-инчови джанти, LED матрични фарове, осветена лента за фарове, LED задни светлини с динамичен индикатор, 11 цветови варианти, подвижна централна конзола, допълнителни USB C-портове за зареждане и други.


VW ID. Buzz


При навлизане на пазара в Европа ID. Buzz ще се предлага с една батерия, чийто капацитет е 82 кВт/ч. Мощността идва от един електродвигател с 201 к.с. и 310 Нм. Същото задвижване използва и VW ID.4. Максималната мощност на зареждане при свързване към станция с прав ток (AC), докато CCS-конекторът на DC-станцията (променлив ток) осигурява скорост на зареждане до 170 кВт.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    IM-дртIйYaйтБой ( преди 1 година )
    Добре че санитарЯ е свесен Та ми дава интернет , че тука в Карлуково е скучно ! Е в замяна на ми прави едни неща назадно , ама аз съм свикнал !
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    Туй джълтурче, ми мяза на некво животно тип ХИпопоТАМчо, но по-важното е, че некак си почва още повече да ми наподобява на онуй прословуто символче за най-грозното дизайнерско авто-творение - МУЛТИплато на ФИАТо...С други думи, ГЕРМАН.проектни дизайнери пак са си дали почивка и изобщо не са се погрижили за външния вид на своето отроче и са го пуснали ей-тъй, ако мине НОМЕРЪТь. Жесток ПРЕЦАКВАЦИУС!