IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механик определи Toyota Supra като „бездънна яма за пари“

Големият проблем на спортното купе са сложните агрегати на BMW (ВИДЕО)

Популярният американски автомобилен механик Скоти Килмър, който е известен със своята откровеност, даде своето мнение за един от най-популярните спортни модели на планетата - Toyota Supra. В отговор на въпрос на собственик на колата, който попита дали тя е надеждна в дългосрочен план, американецът я определи като „бездънна яма за пари“.


Toyota Supra


Според Килмър, който има собствен канал в YouTube и често от него дава съвети на автомобилни теми, купето с две врати определено ще изпразни джоба на собственика си. А причината е, че Supra е по-скоро продукт на BMW, а не на Toyota.

Механикът посочва, че баварската марка произвежда надеждни двигатели и трансмисии, но използва много сложни технологии за създаване на части, които впоследствие значително увеличават разходите за ремонт. Килмър е категоричен, че новата Supra няма нищо общо с автомобилите на Toyota и посочва аргументите си за тома.



Основният е, че новото поколение на спортния автомобил се произвежда в завода Magna Steyr в Грац, Австрия, на същото място като роудстърите на BMW, които с възрастта се превръщат в „прахосмукачки на пари“. Серията Toyota Supra A90 е построена на базата на BMW Z4, като моделите имат обща платформа, двигатели и трансмисии (както механични, така и автоматични). Дори електронната чистачка е направен от компания, която работи само с BMW.

Моделите се различават само в настройките на задвижващите си агрегати и по панелите на каросерията. На табелките на Supra дори е изписано „Произведено от BMW“, категоричен е механикът и припомня, че дори сервизните акции на модела на Toyota се организират от BMW. Последната беше заради неправилно монтиране на предпазния колан на шофьора.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Пешо ( преди 1 година )
    На тоя ако му отворите канала 40% от клиповете са му как говори против Тойота.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Фен на Скоти ( преди 1 година )
    Като изключим някой скорошни коментари за войната, човека няма грешка в отценката за автомобилите купувайте Тойота(Камри, Корола, 4Рънър, Ленд Круизър) , Хонда(Сивик, Акорд) и Ф 150 на Форд. Другото е endless money pit
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Новото БМВ х5
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Z ( преди 1 година )
    Поредното доказателство защо БМВ не правят камиони.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 година )
    Истинската Супра е Lexus LC.
  • #9
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всяко БМВ е бездънна яма за пари! Това също и не прави изключение, въпреки емблемата на Тойота. Така, че това е положението. Не случайно никой фен на японските коли и специално на Тойота няма да си вземе подобно нещо, като тази Супра, която не е никаква Супра и няма нищо общо с легендарният модел от миналото. Който иска спортна Тойота си взема GR Yaris или GR Corolla. Там е истината, а не в това БМВ Супра, което е бездънна яма за пари или както е по-известна марката BMW Break My Wallet.
  • #8
    6 rate up comment 14 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Сега разбираш ли защо толкова много мразят Тесла? Защото на светофара всяка фабрична Тесла им разказва играта, въпреки че струва по-малко да си я купиш, а после почти нищо да я поддържаш. Да не говорим, че дори най-скъпата и мощна Тесла, въпреки че има мощност над 1000 коня, като пари харчи по-малко от Toyota yaris на километър, особено градско, където автомобилите с ДВГ харчат най-много, но електромобилите по-малко отколкото на магистрала.
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това не е никаква Тойота, иначе прав е Скоти - всеки един автомобил с ДВГ особенно спортни и големите са си ендлес мъни пит за комплексари коите си правят събор на светофара щото глей ся ко прай на втора.
  • #6
    6 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не стига, че са им сложили емблемата, но някои оризари тук и недоволстват. Ми толкова е потенциала на тази марка, онова другото недоразумение, то пък е Субару.
  • #5
    21 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    Ами нормално, немската надеждност няма нищо общо с японската надеждност. Лично мога да го потвърдя ...