IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В шестия по големина град в света не продадоха нито един автомобил през април

Шанхай бе подложен на сериозен локдаун, който буквално уби автомобилния бизнес

Отминалият месец април донесе един рекорд за автомобилния пазар в най-населения град на света и шести по брой на население. Става въпрос за Шанхай и по-точно за антирекорд: за целия предходен месец в 26-милионния мегаполис не бе продаден нито един автомобил, съобщава агенция Bloomberg.


Шанхай


Причината за тъжната автомобилна статистика, както може би се досещате, бе наложеният изключително жесток локдаун, последвал ново огнище на коронавирус, което стана най-голямото от откриването на COVID-19 в Ухан в края на 2019 година.

На жителите на Шанхай бе забранено да напускат домовете си без уважителна причина. А почти всички автодилърски центрове в огромния град са били затворени, пише Bloomberg, позовавайки се на Шанхайската асоциация за продажби на автомобили, която представлява около 300 автомобилни марки, присъстващи на пазара.


Шанхай


За справка, през април миналата година в Шанхай са били продадени 26 311 автомобила. Що се отнася до пазара в Китай като цяло, спадът също е рекорден за последните две години, като продажбите паднаха с почти 36 процента до 1,06 милиона превозни средства, според Китайската асоциация за леки автомобили.

Местните медии съобщават, че в Шанхай за почти три дни няма нито открит нито един нов случай на заразяване с коронавирус - точно такъв период е необходим за отслабване на мерките по блокирането на града, което продължава вече шест седмици.

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Неразбирач ( преди 1 година )
    Трудно е да се разбере мирогледа на една диктатура или как се манипулира общественото мнение.... Една препратка извън статията, трети месец война в Украйна, а официалната статистика/на честните руски медии/е примерно 1500 загинали, руските войници са безсмъртни, те така и с болните в Китай. Никой не знае има ли починали и колко са те. Щом няма голяма смъртност,защо се затваря цял град..?
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Теодор ( преди 1 година )
    На никой ли не му прави впечатление че именно Китай където човешкия живот е на последно място са се загрижили толкова много за здравето на хората. Нали помните че именно в китай имаше глоба за раждане на повече от едно дете. В китай все още има смъртно наказание за тежки престъпления. И сега видите ли много са загрижени и пълен локдаун сакън да не вземе да умре някой китеац в повече.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тея комунисти полудяха дори супер предпазливи и стриктни като Израел и Австрия от кога махнаха мерките въпреки че случаите не са изчезнали напълно а китайците дето винаги слагат икономиката на първо място изведнъж жертват милиарди за да изчакат случаите да изчезнат напълно вече кой път