IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Абсурд: Най-евтиният маршрут от Съндърланд до Лондон е през... Испания

Планът на политиците да качат всички ни на влака крие някои капани, както показва този куриозен случай

По-честото използване на влакове вместо автомобили и самолети е в основата на плановете на ЕС и Великобритания за намаляване на вредните емисии от транспорта. Но абсурдната случка с фен на "Съндърланд", който избра да пътува до "Уембли" през Балеарските острови, ясно показва, че тези планове крият и някои сериозни недостатъци.


фен, Съндърланд, пътуване, Менорка, Уембли
Джеймс Джели
   
 
33-годишният Джеймс Джели стана известен на Острова, след като се похвали в Twitter, че намерил най-евтиния начин да стигне от родния си Съндърланд до Лондон за финалния плейоф между любимия му тим и Уикъмб идната неделя. Разстоянието между Съндърланд и стадион "Уембли" е около 440 км с автомобил или влак. Вместо това Джели ще измине 3180 километра със самолет, кацайки пътьом на Менорка, единия от принадлежащите на Испания Балеарски острови в Средиземно море.
    
      
фен, Съндърланд, пътуване, Менорка, Уембли
    
      
Джели признава, че просто търсел най-евтиния вариант да стигне до Лондон за мача. Най-достъпният билет за влак бил 83 лири (98 eвро), а директният самолетен полет от Съндърланд до летище "Гетуик" струвал 161 лири (190 eвро). Тогава футболният фен забелязал, че има полети от Съндърланд до курортния остров Менорка за едва 12.50 лири, и после обратен полет от Менорка до Лондон за 10.50. Джели дори си намерил евтин хостел, където да дремне между двата полета. Общо самолетните билети и нощувката ще му излазят 51 лири (60 eвро). Толкова е само бензинът за еднопосочно пътуване с автомобил от Съндърланд до Лондон.

"Въглеродният отпечатък от това пътуване не е добър, но честно си признавам, че просто търсех най-изгодната сделка", сподели Джели. Друг фен на "Съндърланд", след като прочел за пътуването му, предложил да го откара безплатно у дома след мача.

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ферари ( преди 1 година )
    Евалааа!!! От ден на ден нещата стават все по нормални!
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като познавам мисленето на брюкселци, няма да се опитат да смъкнат цените на влака, а ще намерят начин да вдигнат тези на самолетите
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    коя е грета тунберг за един приател питам
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "ходили сте на училище по-малко и от Грета Тунберг" - Ricky Gervais
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вие искате от нас, младите, да се надяваме. Как смеете!? Вие откраднахте моите мечти и моето детство със своите празни думи. И аз все пак съм една от щастливците. Хора страдат, хора умират, цялата екосиестема колабира. А вие говорите само за пари и ни разказвате приказки за икономическия растеж.