IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте бруталния SUV, който ще вади SsangYong от кризата

Новият модел ще се казва Torres и ще получи електрическа версия

В края на 2020 г. SsangYong призна, че няма с какво да плати дълговете си, тъй като няколко месеца по-рано индийският концерн Mahindra & Mahindra, който притежава почти 75% от акциите на корейската марка, отказа да я финансира. Компанията започна да търси начини за оцеляване и през март тази година беше намерен евентуален нов собственик – корейския производител на електрически автобуси и лекотоварни автомобили Edison Motors, но сделката пропадна.


SsangYong Torres


Сега SsangYong продължава да търси инвеститори и за да изглежда по-привлекателен в техните очи, обяви премиерата на нов кросоувър. Първите скици на SUV-модела, който носи вътрешния индекс J100, се появиха още през юни миналата година, но сега са публикувани нови изображения на автомобила, който е готов за производство. „

Освен това, от компанията обявиха името на модела – Torres, като от SsangYong отбелязват, че кросоувърът е кръстен на Торес дел Пайне, национален парк в Чили. В гамата на на марката новият модел ще заеме ниша между Korando и изградения на рама Rexton.


SsangYong Torres


Като цяло Torres има доста брутален вид с масивни брони и големи колела, които са комбинирани с впечатляваща решетка на радиатора. Отзад има голяма издутина, но тя не е за резервна гума. Според медиите в Южна Корея, новият SUV е на рамна конструкция, като индексът J100 ще важи само за бензиновата версия. Тя ще бъде с 1,5-литров турбомотор.

В плановете на SsangYong влиза и изцяло електрически вариант, обозначен като U100. „Зеленият“ SsangYong Torres трябва да дебютира през следващата година.


SsangYong Torres

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Крос ( преди 1 година )
    След първата година интериора се разпада, Проблеми с окачване скърцане и т.н още от нов.Дано този са го пооправили но не вярвам.
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Плюнчо ( преди 1 година )
    Който не е карал такъв кютюк нека да пляска минусчета. Един мотор и всичко останало по автомобила е за сметка на него. Гадна евтиния, отвратителна геометрия, абе казах в началото кютюк и тва е. Като искаш бюджетно suv, кеф ти Спортаже, кеф ти Соренто. СанЙонг е за комплексари с малки чурки, които не могат да извадят пари за автомобил. Че и 3 години гаранция ,аааре бегай.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 1 година )
    Той оставаше и да е нещо оригинално.. Все едно е Range Rover и Jeep заедно, ама по китайски
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    mutanq ( преди 1 година )
    По точно като експлодирал пееедееерааасссс!!!???
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отзад е като Експлорер.