IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Невероятно: Tesla се блъсна в сграда със 115 км/ч, шофьорът е здрав

Според виновника за куриозната катастрофа спирачките напълно отказали (ВИДЕО)

Когато двутонен автомобил влети в пълна с хора сграда с около 115 км/ч, това изглежда като сигурна трагедия. Колкото и да не е за вярване обаче, при този инцидент в Кълъмбъс, Охайо няма нито един сериозно пострадал.
   
   


   
      
Записите от охранителните камери добре са уловили зловещата катастрофа: движещата се с около 115 км/ч Tesla Model 3 не спира на червен светофар и с пълна скорост отнася една бетонена кашпа с цветя, преди да влети във фоайето на Greater Columbus Convention Center. По това време в сградата са се провеждали цели три събития с участието на стотици хора, но по чудо във фоайето не е имало никой.

Без сериозни наранявания се е отървал и шофьорът на автомобила, който все пак е бил откаран в болница за изследвания. Пред полицаите той е обяснил, че колата му изведнъж загубила "способността да спира". Властите в момента провеждат разследване, за да установят дали автопилотът на Tesla-та е бил включен. Нанесените щети от катастрофата са за минимум четвърт милион долара.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    115 км/ч ама друг път! В населено място!? *** баш на зелен светофар ги разви тия 115! Баси зелената вълна има в тоя град! Ама това че отнесе огромна съксия и мина през масивна дограма, хич не ги убива тия 115 та да разтягате лукуми как Тесла запазвала живота при такава скорост! Че не правите разлика между ляво и дясно и не виждате, че удара е от към пасажерската страна и то по диагонал а не челно, да не говорим!!!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    115 км.ч в населено място ?? ТВОРЕЦА е бил задрямал,иначе трябваше да си го прибере !!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да, само че в прозорците на сградата.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Краш тестовете се провеждат при скорост 50 километра в час. Този се блъсна в колоната в реален краш тест със 115 км в час. Смяташ ли, че покриването на тестовете с 50 км в час ти гарантира живота? Очевидно е, че въпреки че се покрили петте звезди за 50 км в час, не всички автомобили дават тази защита при 115 км в час.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Защо трябва да чака да приключи разследването за да си признае? Не знам дали разследването е приключило, но съм сигурен, че си призна че е объркал спирачките с газта и вместо да спре на червения светофар е натиснал газта до дупка. Разбира се тук не сметнаха за необходимо да ни информират, въпреки че пишат статията няколко дни по-късно и всичко е ясно.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Тези системи за аварийно спиране работят до 60 километра в час. При 115 километра в час не работят, защото при преминаване на някоя найлонова чантичка пред автомобил на магистралата който се движи със 140 километра в час в колона, такава верижна катастрофа ще стане, че свят ще ти се завие.Този макар и в града се е движил със 115 км в час. Разби саксията с двойно по-голяма скорост отколкото работи аварийното спиране. Ако караше с 50 км в час автомобила щеше да спре сам.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво общо има автопилота, нали се предполага че има системи за аварийно спиране, които се п предполага че е трябвало да се задействат
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредния, на който "спирачките му отказали". И този ще се извинява публично, след като приключи разследването.
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голяма хвалба, че шофьора е жив. Значи ще си караш Тресла, ще те размаже някъде и ще се радваш че си жив, но другите около теб, не се знае, важното е че не те е убила теб. А ако проверите в EURONCAP ще видите че 90% от новите коли имат резултат за пасивна безопасност, поне колкото Тресла.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    не може да бъде , бета-версиите на тесла не правят такива работи