IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво крие тайният склад на Volkswagen?

Вижте някои от най-редките автомобили на марката (ВИДЕО)

Германският концерн Volkswagen ревниво крие някои от своите модели от широката публика. Американският блогър Джейми Ор обаче получи разрешение да посети едно от местата, където се съхраняват някои от неизвестните автомобили на марката и дори засне видео, което публикува в YouTube.


Volkswagen


Автомобилите се съхраняват в таен склад на подразделението Volkswagen Classic във Волфсбург. В трезора се пазят както серийни модели, така и редки прототипи, а също и такива коли, за които никой извън компанията не е чувал. Колекцията включва много рали-автомобили, включително два екземпляра електрическия прототип ID.R, както и спортен автомобил с батерии, който компанията е разработи за състезания на овална писта. Има и няколко машини, подготвени специално за рали-маратона „Париж-Дакар“.

Авторът на видео отделя специално внимание на „напомпана“ версия на Volkswagen Golf VIII, известна като TCR. Официално разработката на спортния модел не е приключила и затова, дори в тайния склад, автомобилът е покрит с камуфлаж.



Сред необичайните превозни средства Джейми посочва и експерименталния едноместен електрически автомобил NILS - един от първите Beetle, който е построен през 1964 г., както и уникалната модификация на Polo, оборудвана с двуцилиндров дизелов двигател с компресор.

Освен това във видеото можете да видите няколко редки версии на Volkswagen Golf, Passat и Scirocco от различни поколения. Всички автомобили са в перфектно техническо състояние.

0 от 500