IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-безопасните коли на света

Тези автомобили спасяват повече животи при инцидент

Колкото и добри да сме шофьори, само късметът и безопасността на нашите автомобили определят дали можем да оцелеем в случай на сериозна катастрофа. Кои автомобили се представят най-добре при краш тестове? Вижте някои от шампионите, които дадоха пример за целия автомобилен свят.


безопасност


В миналото въздушните възглавници за водача и пътника са били определящият фактор за безопасността на всеки модел. Днес най-безопасните автомобили в света избягват инциденти благодарение на автономните системи, които могат да предскажат непосредствена заплаха и да реагират адекватно.

Системите за подпомагане също намаляват усилието за управление и спиране по време на внезапни маневри, които иначе биха довели до преобръщане. И, разбира се, якостта на т.нар. "клетка", способна да предпази от фаталните последици при сблъсък, е ценена по всяко време.

Резултатите от тестовете зависят от това кой ги провежда. Комитетите на NCAP в различни страни оценяват автомобилите въз основа на международните стандарти и собствената си вътрешна статистика за произшествията. Използвайки обобщени пътни данни и резултатите от различни тестове, те определят най-опасните и безопасни автомобили.


безопасност


Производителите също провеждат свои собствени изследвания, но резултатите от техните тестове могат да бъдат много различни от тестовете на NCAP. Следователно можете да чуете няколко мнения за едно и също превозно средство от различни източници.

Въпреки това е по-разумно да се доверите на оценката на независими организации, тъй като производителите провеждат подобни симулации повече, за да утвърдят превъзходство над конкурентите и да демонстрират най-добрата посока на развитие на тяхната кола, отколкото да изучават реално издръжливостта на своите машини.

За разлика от тях, независимите организации не са свързани с нито един автомобилен производител, а превозните средства за краш тестове не идват директно от създателите, а се купуват анонимно от дилъри. Най-авторитетните такива организации са: EuroNCAP (Европа); ANCAP (Австралия); NASVA (Япония). Въз основа на техните данни нека видим кои съвременни автомобили се определят като най-безопасни.

Най-безопасните коли на света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До :) ( преди 1 година )
    Виждаме и как убива...
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 1 година )
    Не виждам Q7 знаем в реални ситуации как спасява ....
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В тубата има и клип с катастрофа в Русия при 200 км/ч с Мерцедес. Отървава се с уплаха и натъртвания. Това какво ще рече? Просто нищо. При скорости над 100 км/ч всичко е просто късмет! Удариш ли дърво или стълб и си дотам. Краш тестовете са показателя!
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    И в потвърждение на гореказаното от мен, ето ви и едно заглавие от този сайт, който наистина дава достоверна инфо за написаното ТУК...Корейците са големият победител в наградите за безопасност - като ОБЩО 65 модела покриха максималната оценка Top Safety Pick+
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    Разбира се, че тука ЛИПСВА /май че нарочно!/ СУВ на G-E-N-E-S-i-S-А, спасил живота на полупияния ТаЙгър УУДС в катастрофата през февруари мин.год., когато с над 150 км не е могъл да вземе некъв завой и паднал бая дълбоко в дерето/канавката и който му е бил даден с рекламна цел от самия ХЕПИkYpeйски премиуМ-Бранд - освен да го рекламира - да му се кефи и радва по онова зимно време в Калифорнията...