IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan отписа бизнеса си в Русия поне за година

Загубите на японската компания до момента са 500 млн долара

Финансовите загуби на японския производител Nissan от спирането на дейността в Русия са за 499 млн долара, като компанията не очаква да възобнови производство на своите SUV-модели в Москва и Санкт Петербург. Това обяви главният изпълнителен директор Макото Учида, според когото Nissan няма да поднови операциите си в страната през следващата година.


Nissan


Компанията спря доставките за Русия през март след нахлуването на войските в Украйна, а малко по-късно прекрати работа и завода на марката в Санкт Петербург, като причината бяха недостиг на части и допълнително оборудване. Учида не даде прогноза за следващата финансова година, но призна, че липсата на продажби в Русия и Украйна със сигурност ще има „сериозно въздействие“ върху резултатите на компанията.

„Има много несигурности относно въздействието на геополитическите проблеми около Русия и Украйна, които могат да окажат съществено въздействие върху финансовото състояние и оперативните резултати на цялата група за фискалната година, приключила на 31 март 2023 г., и след това“, се казва в изявлението на Nissan.

Русия беше вторият по големина пазар на Renault Group през миналата година благодарение отчасти на мажоритарния си дял в компанията АвтоВАЗ, която произвежда автомобилите с марка Lada. Както е известно, Renault произвежда Nissan Terrano в завода си в Москва, а Nissan сглобява моделите Qashqai, X-Trail и Murano в Санкт Петербург.

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    10 абе ти не знаеш дори как се пише правилно ДоМбас, тръгнало "истини" да разпространява,
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Кой го проведе това разследване? Убийците и техните началници. Има видеа на случилото се и целият свят ги видя, само промитите мозъци не. Дори по българските телевизии ги излъчиха и ги има в мрежата. Тогава все още не бяха толкова зависими. Сигурно и обесената с телефонен кабел бременна жена е измислица. И децата на Домбас са фантазия и 14 000 убити са измислени. А да и не са фашисти тези от украинските паравоенни батальони, нямат пречупени кръстове и не призовават да се избиват руснаци.
  • #9
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Само ти ли на тая планета не разбра че убитите в Одеса българи е фалшива новина, доказаха че няма такъв българин, прочети в гугъл разследването. А за убитите в Донбас, изпратиха международна комисия да провери и познай, не бяха допуснати в Донбас. Защо ли? Даваха детска градина с дупка от ракета, но журналисти които отидоха да я снимат установиха че дупката е отзад, не от украинска страна а в гръб от Руска. Руските лъжи и дезинформация отдавна лъснаха.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Скъпата нафта и ток значат, че всичко друго става скъпо.Не ми пука за руснаци и украинци. Искам цените да са нормални !
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    До 5-6 ( преди 1 година )
    Чеченците в Украйна не са ми братя нито имам вина за насила пратените руснаци а тези глупости с избиваните и горени руснаци и българи са като обещанията на Русия че няма да нападне Украйна Русия редовно обвинява другите за това което прави и смята да направи и не допуска чужди медии в Донбас да докажат "кланетата" повечето хора там надали ги интересува кой е руснак при положение че са почти един народ и повечето украинци в района са рускоезични сред които също има путинофили
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до 4 ( преди 1 година )
    Това са кървави пари! Да се радваш, че печелиш от оръжие, което убива твои братя е доста сериозно психично заболяване!
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    до 3 ( преди 1 година )
    Когато говориш за съвест, би ли споделил къде беше твоята, когато избиваха мирните жители на Донбас? Къде беше, когато горяха живи хора в Одеса, включително и българи? Къде беше, когато поругаваха български паметници? Къде беше, когато насилствено смениха имената на българите и не само? Къде беше когато затвориха над 300 български училища и забраниха да се учи български? Къде беше, когато се финансираше и обучаваше фашисткият режим в Киев? Хубаво е да имаш съвест, но не избирателна!
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Междувременно износа ни на оръжие за първите 4 месеца на годината е 1 милиард лева поне в това отношение имаме полза
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Много са жалки такива намеци че Европа се самоубива и по-евтината нафта е по-важна от съвестта и сигурността кой започна войната е ясно ако смяташ че са щатите то тогава най-великия американски агент е Путин все пак никой не налага ембарго от днес за утре ако сме в изключението за петрола ще е супер ние сме позволили да сме най-потърпевшите и зависими в ЕС от руското влияние и последствията са на лице мнозина не знаят че може да си русофил и без да си путинофил
  • #2
    18 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да се самоубиеш, за да навредиш на някого е положението им и то не само тяхното, а на запада също. Дайте да си унищожим икономиките, за да може руснаците да са зле. В същото време тези които разпалиха конфликта потриват доволно ръце...