IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните премиум модели: Tesla окончателно завзе Европа

Американците държат и първите две места при електромобилите, с огромен аванс пред третия

Само няколко месеца след европейския си дебют Tesla Model Y вече е абсолютен лидер в класа си, показва статистиката на аналитичната компания Dataforce. Вече ви запознахме с най-продаваните модели в масовия сегмент, сега идва ред и на премиум автомобилите.

Model Y е успял да стигне и до четвърта позиция изобщо, а пазарен лидер в премиум сегмента е другият модел на американците - Model 3. Това са и двата най-продавани електромобила на Стария континент, с огромен аванс пред следващите Fiat Nuova 500, Kia Niro и Volkswagen ID.4. Eто и кои са лидерите във всички отделни класове на премиум сегмента (разпределението на моделите по класове на моменти изглежда необичайно, но такива са вижданията на Dataforce).
   
    
Най-продаваните премиум модели в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз линчо бих взел това което най-малко ще се обезцени, останалото е доста под въпрос какво ще се случи с него след 5 години. Освен това в нормална държава (изкл. България) малкото обезценяване би довело до доста изгодни лизинги.
  • #19
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Klasika ( преди 1 година )
    Да не се повтарям!..... Казах:-също като ковид!....,ако трябва с бой и полиция и репресии,но пак ще ни накарат да купуваме най замърсяващите околната среда и най опасни за здравето на хората....-не мога да ги нарека коли тези безвъзвратно убийци на озона!!!! Ама пара играе и стадото ще трае!
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до #16 ( преди 1 година )
    Ами както ти приемаше през годините неуспехите на Тесла за свои собствени и бълнуваше непракъснато, че ще фалират, така и сега явно има хора, които приемат успехите за собствени. Само, че предвид ниското ти съзнание не можеш да разбереш, че никой не приема успехите на Тесла за собствени, а приемат нещата, като кауза, т.е. победата на електромобилите над пушещите и тракащи нафтови печки. Стопляш ли или още ти е трудно?
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Защото зареди Тесла ще дишаме по-чист въздух и ще се отървем от ДВГ тровещ здравето ни.
  • #16
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Феновете ( преди 1 година )
    Не мога да разбера защо мнозинството от пишещите тук припознават пазарните успехи на Тесла като свои собствени достижения. Много станахте "визионерите"!
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до#14 ( преди 1 година )
    Тойота за 2021 г. има 10,49 млн нови автомобили. Откъде ги измисли тези 9 млн.? Явно само последната цифра си запомнил! В момента има криза на горивата и цените им се покачват. В такъв период е нормално електричките да се продават по-добре. Другото е, че има двуцифрена инфлация и хората гледат къде да си вложат излишните пари, което да не им е голям разход при пътуване та оттам идват нещата. Другото нещо е, че Тесла водят експанзия и е нормално да имат нарастване, но ще дойде момента на платото.
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само да попитам тези кога щяха да фалират? Имаше тук един специалист, който от сутрин до вечер само за това говореше, но сега сега пише с друго име, защото го е срам от глупостите, които е писал. Излез човече със старото си име и ни обясни за фалита на Тесла кога точно да го чакаме! Бъди мъж и не се дръж, като женски полов орган, а пиши с името си, както го правеше през годините!
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прав е авторът, че последно време класациите нямат ясни критерии нагласи атаки според който ги поръчва
  • #12
    11 rate up comment 4 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Тойота продаваШЕ 10 млн коли , Тесла продаваШЕ под милион.Малко ретроспекция. През 2015 година, Toyota продаваше 11 милиона автомобила, а Тесла 50 хиляди броя.През 2021 година, Tesla продаваше милион, а Toyota 9 милиона. А какво ли ще е след още шест години? Защото още тази година, плановете на Тесла са за 1,5 милиона продажби само от старите две фабрики, а новите колкото капацитет успеят да постигнат допълнително.
  • #11
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Голев ( преди 1 година )
    Слърцаща Тресла - премиум?! Стига бе, не се се шегувайте! Някой, който е правил тази класация, някога качвал ли се ена пласмасовата скърцаща Тесла?!