IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов „Дизелгейт“ е на път да избухне в Европа

Прокурори обискират офиси на Suzuzki, под подозрение са още Stеllantis и Marelli

Представители на прокуратурата нахлуха в европейските офиси на японския производител Suzuki, съобщава агенция Reuters. Представителите на правоохранителни органи търсят доказателства за използване на незаконни устройства за намаляване на вредите емисии на дизелови модели на марката.


Suzuki


Освен Suzuki под подозрения за манипулацията са още концернът Stellantis, като и японският производител на резервни части и оборудване за автомобили – Marelli. Засега не се съобщава за конкретни мерки, предприети срещу тези две компании.

Според информации, незаконен софтуер е открит при автомобили на Suzuki с дизелови двигатели, които се произвеждат в завода в Унгария. Stellantis доставя там двигатели, сглобени в Италия, а Marelli произвежда компоненти за там. Прокуратурата съобщава за „голям брой превозни средства“, които са оборудвани с незаконни устройства, манипулиращи нивата на вредните емисии, но не посочва подробности.


Suzuki


По информация на Deutsche Welle, става дума за 22 000 кросоувъра SX4 и Vitara унгарско производство. Представители на Suzuki са коментирали пред Reuters, че компанията „сътрудничи напълно на разследващите органи“. По-късно също обявиха от Stellantis и Marelli. За Stellantis това не е първият „дизелов скандал“, като по-рано подобни дела бяха образувани срещу Fiat Chrysler (FCA) и френската PSA, които са част от концерна.

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха Англия праща на Украйна Снаряди с обеднен уран, който е много щадящ природата и изключително полезен за хората. Тия за 20 хиляди сузукита вдигат врява до небето.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аве първите вие прочетохте ли статията? То си пише че двигателите са от Италия, става въпрос за допълнителни устройства и манипулативен софтуер които се вграждат в завода на Сузуки в Унгария.
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    aastera ( преди 1 година )
    Унгария, Орбан Европа и т.н.,.
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    13-ти, сравнението ти между автомобил и компютър е доста некоректно и глупаво, нямащо нищо общо с реалността. За да разбереш каква простотия си написал ще ти го обясня, като за бавно развиващ по твоя начин. Купуваш си смартфон с андроид ОС. Можеш ли да му сложиш win или ios? На теория сигурно, но на практика няма смисъл и никой нормален не го нрави, но ти с3гурно би тръгнал да го правиш. При това не на 1 бройка, а на всички. Усещаш ли се колко ти е тАпо сравнението с компютрите или все още не?
  • #15
    15 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Крайно време е да се забрани производството на тровещия ни дизел още тази година.
  • #14
    27 rate up comment 8 rate down comment
    ДИЗЕЛСМРАД ( преди 1 година )
    Азотните оксиди от дизеловите двигатели са вредни по няколко различни начина. Вдишани, предизвикват бронхити, астми, сърдечносъдови заболявания и рак. Отделени в атмосферата предизвикват киселинни дъждове.Дизеловите твърди частици са с такива размери, че не се филтрират в дихателната система, а навлизат директно в кръвта - следва посещение при кардиолог, онколог и пулмолог. Проучване в университета Хаселт в Белгия: За първи път черен въглерод е намерен от вътрешната страна на човешката плацент ...
  • #13
    18 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ЕС само се пени, досега вече дизела трябваше да е изчезнал.
  • #12
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Какви ( преди 1 година )
    вредни емисии - пращат боеприпаси от години, от месеци вече ги взривяват нонстоп - да не би случайно да са с някакви щадящи природата експлозиви - палячовци подложни
  • #11
    44 rate up comment 12 rate down comment
    Май ( преди 1 година )
    наказателния отряд тръгна към Унгария, защото не слушкат господарите американци
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    10-ти, повтарям като за бавно загряващи - купуваш си компютър (един гол двигател). Но ти си инсталираш ОС (софтуера за управление на двигателя, който е спецефичен за всеки производител и той си задава параметрите). Спрямо това каква ОС си сложил - управлява ресурсите по различен начин. Аз не мога да "съдя" прозиводителя на компютри, затова че използва повече памет или процесор и съотверно повече ток, след като проблема е в ОС.