IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

45-годишна "Лада" се продава на цената на нова Toyota Land Cruiser Prado

Предлаганият ВАЗ-2106 е в напълно автентичен вид и има пробег от 30 километра

В руски сайт за автомобилни обяви се появи доста интересна находка от Толиати: бял ВАЗ-2106, произведен през далечната 1977 година. След асемблирането си "шестицата" е имала пробег от едва 30 километра, като не е преминала предпродажбена подготовка и е съхранена в абсолютно автентичен вид и е доста запазена, предвид 45-те си години.


ВАЗ-2106


За колекционерската кола в перфектно състояние и оригинален външен вид, единственият й собственик търси 4 милиона рубли, което е около 88 300 лева. Приблизително толкова, между другото, е базовата цена на чисто нов всъдеход Toyota Land Cruiser Prado на руския пазар, а за подобна сума и у нас може да се вземе нов и добре оборудван кросоувър или SUV.

Продаваният ВАЗ-2106 е един от ранните модели. Първите серийни автомобили слизат от поточната линия през 1976, а година по-късно е сглобен екземплярът, пуснат за продажба. Както вече споменахме, за 45 години експлоатация седанът е изминал само 30 километра и е в перфектно състояние, за което свидетелстват абсолютно чистото дъно и уплътненията на отворите на вратите.


ВАЗ-2106


Под капака на ладичката се намира стандартният 1,6-литров бензинов двигател, чиято мощност е 75 конски сили. Агрегатът е оборудван с четиристепенна механична скоростна кутия. Както може да видите и от галерията по-долу, руската машина наистина изглежда без забележки и като "излязла от корекома".

Продавачът твърди, че през всичките тези години той е бил единствен собственик на автомобила. Твърдението му потвърждават и оригиналните документи за регистрация. Въпреки доста солидната цена, експерти са уверени, че "капсулата на времето" относително бързо ще си намери нов собственик, и то без особени пазарлъци за търсената сума.

Повече снимки на запазения ВАЗ-2106 вижте в галерията:

0 от 500