IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите коли в Русия свършиха

Дилърите преминават към търговия с употребявани автомобили

Руската асоциация на автомобилните търговци (РОАД) изпрати писмо до премиера Михаил Мишустин с молба за цялостна подкрепа за продавачите на автомобили в кризисната ситуация, характеризираща се с ограничени доставки на автомобили и резервни части.


употребявани автомобили


Това разказаха пред "Ведомости" източници от официални дилърства в страната. От правителствения апарат потвърдиха, че са получили писмото, а документът е изпратен за отговор в Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията и Министерството на финансите.

Говорител на Министерството на промишлеността и търговията каза, че писмото се "проучва", а останалите ведомства не отговориха или отказаха коментар. Автодилърите са на мнение, че не всички чуждестранни автомобилни производители, които са спрели доставките, ще се върнат на пазара.

Това се отнася не само за автомобилите, но и за резервните части. „Дилърските центрове ще трябва да се съсредоточат върху продажбата на употребявани автомобили. Затова дилърите виждат премахването на ДДС за сделки с юридически лица, като първа необходима мярка за подкрепа от страна на държавата“, се казва в писмото.

Асоциацията, още преди започването на войната в Украйна на 24 февруари, планираше да се обърне към държавните регулатори с такова искане (Руските медии писаха за това на 22 февруари). Това ще изведе вторичния пазар от сянка и ще увеличи данъчните приходи в бюджета с 50 милиарда рубли годишно, се казва още в писмото на руските автомобилни търговци.


0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #19 ( преди 2 години )
    Къде видя миролюбивост в Югославия, цре ???
  • #19
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Радев ( преди 2 години )
    Не ги мислете руснаците, имат ресурси, суровини - криво-ляво ще издържат. Преживели са гладомора, сталинските репресии, блокади...Жилав народ са. Но ние да му мислим, че сме един гол тупанкьо с чифте пищови. Сега чувам, че няма да има нов договор с "Газпром". Нали ви е ясно какъв ценови шок се задава?
  • #18
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Тези, които наричат руските фашисти, къде бяхте, когато американците бомбардираха Югославия, Ирак, Ирак, Афганистан, Либия и още около две дузини мирни страни? Защо никой не наложи санкции на САЩ? Ще ви отговоря! Защото всички сте роби на САЩ и техните мултинационални корпорации! Всички вие обслужвате техните интереси! Американците ви забиха в главите, че Русия е агресор и вие повярвахте на това, без дори да разберете ситуацията! Вие сте безмозъчно стадо овце!
  • #17
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нашите жендъри се загрижили, че в Русия нямало нови коли все едно това е най-важното за съществуването на една държава. А ние си имаме нови коли, хората са бедни и не ги купуват, но иначе лаем срещу руснаците. И между другото тази новина е пълна лъжа. Нови коли се внасят в Русия от Корея и Китай. От Япония има голям внос на коли до 5 г. Така, че не ги мислете.руснаците, а по-добре да си гледаме нашата к0чина, че не сме били никога по-зле отколкото сега с тези предатели, които управляват.
  • #16
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Русский ( преди 2 години )
    В Русия произвеждат поне "Жигули", "КамАЗы", ГАЗы" и "УАЗы", но какво произвеждат в България? Отговорът е нищо! Между другото, любителите на писането на вечно пияни руснаци и водка-в класацията на най-пиещите страни в света Русия дори не е в първата десетка!
  • #15
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Русский ( преди 2 години )
    В Русия произвеждат поне "Жигули", "КамАЗы", ГАЗы" и "УАЗы", но какво произвеждат в България? Отговорът е нищо! Между другото, любителите на писането на вечно пияни руснаци и водка-в класацията на най-пиещите страни в света Русия дори не е в първата десетка!
  • #14
    14 rate up comment 4 rate down comment
    F-off ( преди 2 години )
    Хайде записвайте се за нова ***, най-рано след 10г. !Слава на Украйна!Слава на героите!
  • #13
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Автоджамбазин ( преди 2 години )
    Ухааа отваря се работата от 90-те години - що кола ще се "изнесе" от запада за Русия! Да му мислят застрахователите.
  • #12
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен електрон ( преди 2 години )
    Много сте грижовни бе хора,за нещастието да няма нови коли!!!И се сетих,колко ли нови коли се продават в Русия??Че то нали нито пари,нито хрона имат,украиската армия е на прага на Москва,за какво са им коли??Да емигрират вероятно...ама няма за къде вече.Между другото,май никъде няма нови коли в излишък,тук се чака между 3 месеца,за щатска вингия,и за някои японски модели повече от година...за премиум,от Европа или Япония-3
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    путин ( преди 2 години )
    смърт за мен