IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla беше обвинена в измама с пробега

Властите в Южна Корея започнаха разследване срещу американския производител

Агенцията за справедлива търговия в Южна Корея, която е водещият антитръстов орган в страната, започна разследване срещу американския производител на електромобили Tesla.


Tesla Model 3


Според експерти, компанията на Илон Мъск умишлено е посочила по-високи характеристики на батериите, поставяни на нейните модели. Претенциите срещу Tesla са и заради факта, че марката не предупреждава клиентите си за възможни промени в производителността на батерията при промяна на метеорологичните условия.

От Агенцията твърдят, че автомобилният производител умишлено е завишил обявения от него пробег на някои електрически превозни средства, в това число и най-популярният – Model 3. На официалния сайт на Tesla се посочва, че този модел изминава 528 км с едно зареждане, но никъде не се казва, че при температури около нулата капацитетът на батерията пада.

Ръководството на антитръстовата служба е поканило на разговори представители на Tesla, за да бъдат обсъдени възможните санкции. От американската компанията все още не са коментирали обвиненията на агенцията.


0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Теодор ( преди 2 години )
    Наистина ли има хора които не са чували за факта как капацитета на батерията намалява със спадане на околната температура. Друг е въпроса, по каква причина от тесла не помислили за подходяща изолация която би поддържала температурата на батерийния блок в оптимални граници. Така или иначе има активно охлаждане.
  • #19
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 2 години )
    Ами, кореецът не е като чипираните маймуни на Мъск, които *** в мъки и нямат глас....Заводът в Берлин кога!? Нещо европеецът излезе по-тарикат, отколкото Мъск мислеше....
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    donkey ( преди 2 години )
    Прави са корейците , скачат на американците с техните номера! Който не е бил в САЩ и не е бачкал с американци само той не знае за каква глупост могат да ти създадат проблем!
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Компании като Caterpillar, Bobcat, Doosan, Hyundai CE и JCB също представиха електрически багери през последните години и тенденцията вероятно ще продължи, тъй като търсенето на изцяло електрически тежки машини се увеличава."
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "БагериЕлектрическите багери бяха едни от първите изцяло електрически машини, които направиха публичен дебют. През 2017 г. Volvo CE разкри своя прототип на компактен електрически багер EX02 на срещата на върха за иновации на Volvo Group. EX02 произвеждаше нулеви емисии и съдържаше две литиево-йонни батерии вместо традиционен двигател с вътрешно горене. Батериите са общо 38 kWh, осигурявайки на машината достатъчно енергия, за да копае в продължение на осем часа между зарежданията."
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пак не разбрах - кога точно тесла ще фалира? сащ и ес кога точно?
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Американците спретнаха същият номер на VW и "мръсния" дизел , спрямо техните много еко коли , бензинови с 6-8 цилиндъра , пълен смях :) . А сега се сърдят , че корейците играят с техните номера по техните коли :). То като изключим Тесла другите хАмерикански коли не се харчат много по другите континенти , та явно Тесла ще го отнася :)
  • #13
    8 rate up comment 10 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Колегата от Car life by Dani обяснява нагледно защо това е най-доброто МПС от настоящия век, защо има най-доброто 4х4 и още по-подробно, с таблици и цифри, защо след 5-години притежание Model 3 Long Range излиза с 64362 лв надолу спрямо Superb 2.0 TDI. Което обяснява защо я мразят навсякъде. Дразнещо е да си посредствен :D
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    "Tesla Model 3 - Пътуването от Германия до България" на Car life by Dani. Как се прави Мюнхен - Сф за 49.05 евро с нереална скорост на -7 в сняг с летни гуми. Или "София - Слънчев бряг с електрически автомобил" на колегата Пепи ("999 range"). Автопилота на 130, без спиране. Това е в реалния живот :)
  • #11
    7 rate up comment 9 rate down comment
    ( преди 2 години )
    Значи като си купя Тесла имам пари.А, ако нямам Тесла нямам и пари. Странно как тогава успях миналата година да си вкарам от Германия бензинов биТурбо Кайен?