IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаите в Англия не могат да използват BMW-ата си за преследване

Проблемът е с три от моделите на марката, при които има опасност от пожар в двигателя

Част от полицейските подразделения във Великобритания са получили нареждане да извадят от автопарковете си моделите BMW 3-Series, 5-Series и X5 заради опасения от пожар. За проблема първо съобщи изданието The Northern Echo от Дърам, което се позова на информация от местното управление.


BMW Police


На полицаите е казано да не превишават ограниченията на скоростта, ако все патрулиран с някои от тези модели. До това се е стигнало, след като техният колела Ник Дъмпфрийс загина през 2020 г. Служебната кола на полицая се е запалила, докато той се е отзовавал на спешно повикване.

Автомобилите, които ще бъдат изтеглени за ремонт в сервизите, са оборудвани с 3,0-литров дизелов двигател BMW N57. Моторът с 6 цилиндъра се поставя именно на моделите на баварците, които полицията във Великобритания използва за високоскоростни преследвания.


BMW Police


Откритият дефект принуди някои от полицейските екипи да започнат да използват микробуси Vauxhall, пикапи Ford Ranger и модели на Peugeot с 1,2-литров двигател. Това е сериозен проблем за служителите на реда, тъй като те покриват огромни райони и времето за реакция на подаден сигнал е много важно. Още повече, че мястото на високо-проходимото X5 сега е заето е комби на Peugeot с малък мотор.

От BMW обявиха, че проблемът се отнася единствено за превозните средства на полицията и не засяга моделите 3-Series, 5-Series и X5, задвижвани от N57, продавани на масовия пазар. Представител на компанията призна, че има в момента се работи върху „технически въпрос, свързан с високопроизводителни превозни средства, използвани от полицията“.

„Този проблем е свързан с конкретния начин, по който полицията управлява тези високопроизводителни превозни средства. Този уникален профил на използване натоварва допълнително някои компоненти и затова BMW е посочила специална програма за обслужване за тези превозни средства”, се каза в съобщението на компанията.

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IVAK 85 ( преди 2 години )
    Даже има предава не на BBC, как преследват нарушителите на реда и ги хващат,даже много организирано работят.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ivan ( преди 2 години )
    Част от статията е вярна, за запалимоста незнам по въпроса. Е90 полицейско не съм виждал. F10 F11 Х5 има много, както и Vauxhall Insignia и стария и новия модел, малки астри 1.2 има в кварталите и бусовете на пежо и форд, Audi A6 (предимно цивилни без надписи) F30 A6 по магистралите цивилки колкото искаш, бусовете са обузначени и предимно са оборудвани с камери за скорост които са с висок обхват и перфектна резолюция цъкват те от километър разстояние. Не става дума за базовите модели на пазара!
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Англичанина ( преди 2 години )
    До #8И къде в Англия, полицията са закупили Тесла Модел 3?Аз живея 6 години тук, но Тесла не съм виждал
  • #20
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Ами те, крадците наркодилърите и мафиотите основно БМВ ползват! Техните що не се палят?
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ''Високо п ( преди 2 години )
    егати вица :D :D :D
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Е в сесетки(богати) държави полицията е с БМВта. Вероятно има защо.
  • #17
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До #17 я помисли хубаво, ако имаш с какво! Колите и автопилотите ли убиха хората или задкормилните устройства, които оставяха колите да се движат без техен контрол, което е абсолютно забранено и е записано и указано при ползването на тази система. Свахщаш ли? Съмнявам се. По-просто ще ти го кажа пък дано вденеш. Ползваш брадва не по предназначение и нараняваш някой. Брадвата ли е виновна или ти. Така е и с колата и автопилота. Стопли ли?
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    London taxi ( преди 2 години )
    абе, тия *** на острова нали имаха свои собствени индийски марки - ягуар и ленд роувър.що не си ги купиват за тяхната милиция ами дават пари за некачествени бмвта дето след 2002 не могат да си доживеят гаранцията. за един приятел Пакистанец питам
  • #15
    8 rate up comment 8 rate down comment
    До номер #1 ( преди 2 години )
    За нищо не си прав, а в допълнение ще отбележа, че Теслите само убиха доста хора с автопилота, но както добре знаем америка никога не понася никакви санкции за никое зло, което извършват.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хахах ( преди 2 години )
    #14 това беше новина за Шеви Болт, колега, *** нищо - пиши го кoвид и да бегаме