IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще продава на цените на BMW

Шефът на компанията иска да възкреси хечбека Giulietta

Alfa Romeo смята да се равнява по BMW и ще продава автомобилите си на цените на моделите на германската марка. Това обяви през Automotive News Europe главният изпълнителен директор Жан-Филип Импарато, който е натоварен със задачата да върне италианския бранд на пътя на успеха.


Жан-Филип Импарато


Импарато е категоричен, че компанията няма да гони обеми на производство, само за да поддържа работата на заводите. Вместо това, италианците ще се фокусират върху увеличаване върху по-високи приходи, което ще стане с увеличение на цените. Шефът на Alfa Romeo допълни, че отстъпки на клиентите вече няма да се предлагат.

До края на тази година марката ще започне да предлага своя нов SUV – Tonale, на пазара в САЩ, който е много важен. За да постигне тази цел, следващите поколения на Giulia и Stelvio ще бъдат електрифицирани и ще получат инфотеймънт, който да отговаря на очакванията на американските клиенти.

През 2024 г. Alfa Romeo ще пусне и по-малък кросоувър, като той ще бъде оборудван само с конвенционални двигатели. Малкият SUV ще бъде изграден на платформата CMP на PSA, използвана за модели като Peugeot 208. Според Импарато, в гамата на марката има място и за компактен хечбек – наследник на Giulietta, който ще бъде с изцяло електрически задвижване, но решението за неговото пускане на пазара все още не е взето.


0 от 500
  • #40
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    Изключително странна логика. Пазара в САЩ им бил изключително важен, НО въпреки че продават по стотина автомобила на година щели да им вдигат цените. Самоубийци. То добре, че Джийп се продава, та да не фалират тотално барабар с Крайслер.
  • #39
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Човек като има пари ще кара Ферари, човек който няма пари ще кара 20 годишно БМВ. Просто е!
  • #38
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Ex-alfist ( преди 2 години )
    Един от най-щастливите ми дни беше когато успях да продам Алфата, чиито пръв собственик бях аз. Нова кола с непрекъснат абонамент за престой в сервиза на Ауто Италия, където пък все нямаха части, и чакаха свещи по 2 седмици от Италия... А като започнаха проблемите с бордовия компютър и блокирането на волана на всеки 10 минути движение, беше приказка :)))
  • #37
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Батко ( преди 2 години )
    Абе вие нормални ли сте ,как тоя *** алфа,ще се сравнява с BMW????
  • #36
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Пффф ( преди 2 години )
    С тези заплати ще се скъсате да си купувате нови Алфи нали? Какво се напъвате толкова. Преди тук имаше секта тойотаджии, сега алфисти и псевдо еколози теслари. Всичките бачкат за по 500-600 лв, обаче компетентни за коли по-скъпи от наследническите им апартаментчета, понеже до 45 год изплащат някоя Алфа да речем и нямат жилище. Човек като има пари ще си кара БМВ, Ауди и т.н., като няма ще си кара Дачия, Рено и т.н. Който за каквото има. Зад клавиатурата да се правим на милионерчета, няма нужда.
  • #35
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Алфист завинаги ( преди 2 години )
    Alfa Romeo Giulia Named One Of *** Motor und Sports Best Cars For 2022:Reader Choose Giulia For Fifth Time In Six Years...Ще продължаеате ли да ръсите простотии необразовани фенчета на прехвалените немски варели.
  • #34
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 2 години )
    Алфа Ромео да се сравнява с БМВ,как може нещо което е по добро да се сравнява с тези баварски недоразумения горящи масло в неусвес..Да вземем спортната история на този велик автомобил какъвто е Алфа Ромео и тези горящи масло баварски *** и ще видим че изобщо не може да става и дума за сравнение.Все едно да сравняваме световната икона на спортните автомобили Ferrari с тази смачкана жаба
  • #33
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Roko ( преди 2 години )
    Сега вече ще я фалират тая смешка наречена кола.Не знам да има по-чуплива кола от Алфа Ромео.За къде се напъват с тия трошляци не ми е ясно.Тия дето се излъгаха да дават толкова пари за това нещо сигурно нокти не са им останали по пръстите от яд ама кво да правиш
  • #32
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    И кякво значи бмв бе одрапани моделинразчитащи на две неща мочни двигатели с по 8 и 12 цилиндъра и задно.С тия екоизисквания обаче като им махнеш двигателите и туриш четири цилиндъра и от премиум ще слезнат в класа на Киа сиид.Скоро никой няма да ги купува свърши се с тяхната и 90-те
  • #31
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бай ую ( преди 2 години )
    ами да продават, след няколко години ще четем това което сега четем за стелвио. Убава кола ,ама що така не я купуваха