IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорът на Bugatti Chiron, който вдигна 417 км/ч на аутобан, е заплашен с 2 години затвор

Полицията в Германия смята, че водачът на хиперколата е участвал в нелегално състезание (ВИДЕО)

Полицията в Саксония-Анхалт (Германия) съобщи, че случаят с Радим Пасер - собственик на Bugatti Chiron, който се снима как се движи със скорост 417 км/ч (259 мили в час) по магистрала, е препратен на прокуратурата. В доклада на служителите на реда се посочва, че случилото се „разглежда като забранено автомобилно състезание“, съобщава британският The Sun.


Bugatti Chiron магистрала


Ако случаят наистина е такъв, чешкият милионер е заплашен от 2 години затвор. Пасер се засне на два пъти как управлява своя Chiron на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта. Видеата бяха публикувана в YouTube-канала на Пасер и събраха милиони гледания.

Богаташът твърди, че взел всички възможни предпазни мерки, за да направи изпълнението си възможно най-безопасно, като е избрал прав участък от пътя с добра видимост. По-рано този месец обаче германското транспортно министерство публично осъди Пасер, като заяви, че „отхвърля всяко поведение в пътния трафик, което води или може да доведе до застрашаване на участниците в движението“.


Bugatti магистрала


Освен това, от министерството посочиха, че само защото на магистралата няма ограничения на скоростта, това не дава право на шофьорите да правят каквото си поискат. Законът задължава всички участници в движението да карат „толкова бързо, че превозното средство да е постоянно под контрол“.

Изпълнението на Пасер повдигна отново дебата за налагане на ограничения на скоростта навсякъде по магистралите в Германия. За това настояват и еколозите, които са категорични, че високите скорости увеличават значително вредните емисии.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ъъъммм ( преди 2 години )
    Евала :(производител) Имаме кола, която може да вдигне 400+ км/ч, някой иска ли?(клиент) Да, за мен една ако обичате.(клиента кара по магистралата с 400)(куките) Айде сега 2 год. Затвор за теб(клиента) Ама нали за това си я купих, нали затова я продават, щото дига 400.(куките) не ни интересува - 2 год затвор.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Chiron ( преди 2 години )
    Не е състезание! Човекът просто си кара, вижда се на клипа. Бил е натопен и със сигурност се оказва някакъв натиск върху германската полиция, той да бъде санкциониран! НА АУТОБАНА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА И ТОВА СЕ ЗНАЕ В ЦЯЛ СВЯТ. На практика нарушение НЯМА.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако.погледна безпристравтно това НЕ е състезание защото той не ве съвтезава с никого друг.Просто хем вляста взима пари хем ФВ си правят реклама на тъ пата безсмислена кола.Не може щом няма ограничение да слагаш глоба глоба за какво че се е снимал кой какво снима си е неговя работа стига да не е против закона а закон срещу бързо каране няма но немците са си тъ пи и казват ние ще си измивляме правилата ми хубаво затовя и един умен няма емигрирял в немската соц ко чина само отпадъци.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    мхм ( преди 2 години )
    Че тия коли се купуват някой да те види същото и с чанта Луи Вютон или с изрусена рускиня под мишница.За какво да платиш на високоплатена поноактриса освен да те видят как ще се прославиш че си мъж с цецка от десетия етаж само у вас и на тъмно.Човешкото его разпилява ресурсите после да спасяваме кое да спасяваме аз не съм харчил ченда спасявам планетата камилите иои комарите.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Оня ден по Аутомотор Блох обясняваше нещо от сорта, че дрифта не бил забранен, ама не баш. Тоест, ако рекат да те изкарат престъпник че дрифтиш, ще го направят, макар дрифта да не е забранен.
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е що предварително не казаха, че не може. Той поне месец предварително беше обявил какво ще прави. Дори го е правил и друг път и тогава нищо. Що сега са се сетили? Може би им е дошло на акъла, че могат да изкарат едни пари.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Става дума за едни пари. Решили са да го поизтръскат малко. В Германистан е практика да те съдят без да знаеш. Особено, когато си чужд гражданин и нямаш адресна регистрация. Направиш някакво марушение, снимала те е някоя камера без да знаеш. Нямаш адрес и завеждат дело, служебно го печелят и чак тогава, когато сметката стане няколко хил.? задействат европейските институции да те намерят, за да платиш.
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре де, как да го разбирам това: "В доклада на служителите на реда се посочва, че случилото се разглежда като забранено автомобилно състезание..." Някой може ли да ми каже с кого се е състезавал, че не се сещам? Значи всеки, който кара с висока скорост могат да го изкарат, че се е състезавал, дори и да е сам на аутобана. Ами вярно е, състезавал се е със себе си. Състезание е. За пореден път се убеждавам, че Германистан отдавна се е превърнал в един голям ке**** на либерасти и ***. Жалко!
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ето това са западните ценности да те изкарат винаги виновен според това какво искат да направят с теб. Няма ограничение на скоростта, но така ги извъртат нещата, че да си виновен. Що така бе ***? Хем нямате ограничение на скоростта, хем ревете после, като ученички. Същото беше с фабриката на Тесла в Берлин. Дават им разрешително, всичко са разписали за строежа, но не спряха да им правят спънки. Измислиха всякакви глупости. Със СП 2 е същото. Хем им трябва газ, ама ако може да не е руска...
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    лицемерието на либерастите в европа !няма ограничение на скоростта. ама имало ............*** либерастка !