IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: Джо Байдън е марионетка!

Шефът на Tesla се разгневи на изказване на президента на САЩ

Генералният директор на Tesla Илън Мъск остро разкритикува президента на САЩ Джо Байдън, като го нарече "марионетка", която "смята американците за глупаци". Повод за гнева на мениджъра бе пост на Байдън в Туитър, в който главата на държавата похвали американските производители, лансиращи все повече електромобили.


Илън Мъск


Байдън в частност похвали достиженията на General Motors и Ford, но в поста си забрави да спомене Tesla - компанията на която принадлежи по-голямата част от "зеления" автомобилен пазар. Президентът се срещна с ръководителя на General Motors Мери Бара и с боса на Ford Джим Фарли, след което публикува туит с видео, в което обсъди постиженията на автомобилната промишленост в сферата на зелената мобилност и похвали компаниите за пускането на електромобили.

В отговор Илън Мъск атакува президента с критики и обиди: той припомни, че в САЩ има компания, чието име „започва с буквата Т, завършва с буквата А, а в средата – ESL“. По-късно бизнесменът добави, че американският лидер е „марионетка в човешка форма“, която "смята американците за глупаци“.


джо байдън


Джо Байдън все още не е отговорил на Мъск и засега от General Motors и Ford също мълчат. Въпреки значителните инвестиции от двете компании в електрификацията на моделната гама, Tesla все още е лидер на пазара на акумулаторни автомобили в САЩ. Компанията продаде 302 000 електрически превозни средства Model 3, Y, S и X на американци миналата година, което е с 38,8 процента повече от 2020 г.

В четвъртък котировките на акциите на Tesla рязко спаднаха, в резултат на което състоянието на Мъск също така рязко намаля с 21 милиарда долара или 8,8 процента. Въпреки това, предприемачът все така си остава най-богатият човек в света в досегашната история, според Forbes. Към момента, богатството му се оценява на 221,3 милиарда долара.

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    еми ( преди 1 година )
    Тоя изкуфял престъпник сигурно е забравил. Това което казва след 20 минути не помни правилно е , че е марионетка в същото важи, че е убиец престъпник който подържаe войната във Виетнам до войната във Югославия.Един от *** които най-много навредиха и проляха кръвта на хиляди не вини ,.И Господ не го прибра тоя убиец при себе си защото достатъчно навреди на тоя свят.
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    За Байдън завода в Чайна е голям проблем,! Колкото до писанията на някой за ГМ и Форд и техните постижения, направете си справка с колко мощности за производство на батерии за колко GW има на разположение Тесла....
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Байдън се прави на ударен за Тесла от доста време, все едно не е американска компания! Истината е че го е яд за китайската фабрика!
  • #27
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Ако ЦРУ пусне телефон който да събира личните ви данни и пръстови отпечатаци, ще си го купите ли?!Ако ФБР пусне автономна кола която да събира всичките ви данни и да ограничава възможностите ви за контрол над возилото ще си я купите ли?!Ама тези неща като са пуснати от "визионери" много им се кефите!И вярвате,че правителство което държи под контрол полувината правителства на света,не контролира няколко компании на собствена териотрия!Остави *** да си го начука сам,хем се радвам,хем е начука
  • #26
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 42 ( преди 2 години )
    Да не забравяме, че Дженеръл мотърс вече пуснаха електрическия хамър, който ускорява, колкото S плейд, че нали на Тесла сектантите им е само ускорение в главите
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тук нещо прочетох за луната я пак кой къде ще ходи
  • #24
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Мъск мошеника ( преди 2 години )
    Докато мишката Мъск върти далаверки другите работят Форд чусна еш.пикaп Лайтнинг ГМ следват с Шевролет Силверадо електрик Ривиън също пуснаха пикaп а боклучавият сайбъртрак го нема никъде нито Семито.
  • #23
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    смехурковци, вие започнахте със заплахите
  • #22
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Епа ( преди 2 години )
    Бил марионетка. А добро утро. Всеки президент е марионетка. Истинската власт е другаде.
  • #21
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    няма нужда да коментираме посещението на мъск в русия или успеха на спейс екс след това; кой се смее сега? русия или мъск? на комунистите никога няма да им уврат *** глави, че капитализмът е копие на борбата за оцеляване в живота и по-адекватния продукт винаги печели; след като говорите небилаци, че и заплашвате с бой, не се сърдете за последствията