IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много рядко Lamborghini Aventador SVJ 63 изгоря на магистрала

От суперколата са останалите само част от рамата и чифт джанти

Lamborghini отпразнува годината на основаване на марката (1963) с ограничена серия на ексклузивния Aventador SVJ. От суперколата са произведени само 63 бройки, като една от тях беше унищожена при инцидент на магистралата „Дел Сол“ в Мексико.


Lamborghini Aventador SVJ 63


От снимките стана ясно, че колата е изгоряла напълно, като единствено оставките от рамата и комплект алуминиеви джанти подсказват, че това някога е било автомобил. На един от фотосите се вижда как машината гори и от нея става ясно, че това е точно едно от безумно редките SVJ 63, което се превръща в купчина пепел.

Мексиканската информационна агенция 24 Morelos съобщи, че суперколата се е запалила на Mezcala Solidaridad. Превозното средство е открито изоставено, когато на мястото на инцидента са пристигнали екипи на „Спешна помощ“. Засега няма информация са пострадали хора, както и кой е собственик на автомобила.


Lamborghini Aventador SVJ 63 пожар


Lamborghini Aventador SVJ 63 се отличава от стандартния модел по специално изработения панел на покрива, капака на двигателя, ръба на предното стъкло, огледалата, специалните джанти от титан и др. По ирония на съдбата, именно джантите са единственото, което в случая свързват инцидента с италианския спортен автомобил.

Задвижването на суперколата става с 6,5-литров атмосферен V12 със 770 к.с. и 720 Нм въртящ момент - точно както и всеки друг SVJ.

А как изглежда Lamborghini Aventador SVJ 63 - вижте в галерията:

Снимки: Facebook

0 от 500