IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко издържа BMW xDrive M50 на магистрала?

Електрическият SUV се представя отлично в зимни условия (ВИДЕО)

BMW iX може да не изглежда особено аеродинамично, но производителят твърди, че SUV-моделът има наистина нисък коефициент на съпротивление от само 0,26. Най-мощната версия е xDrive M50, като тя развива 523 к.с. и 765 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч.


BMW iX50


С толкова мощност кросоувърът на баварците няма проблем да достигне тази скорост доста бързо, става ясно от видео, публикувано от Automann-TV. В случая целта е за се разбере какъв пробег има BMW iX на магистрала, като водещият твърди, че е поддържал скорост от 160 км/ч там, където това е било възможно.

Версията iX M50 разполага с батерия със 111,5 кВт/ч, чийто използваем капацитет е 105,2 кВт/ч. Обявеният от BMW пробег с едно зареждане е 549 км. В случая тестът е в зимния условия при температури от около нулата, което дори при максимално ефективно каране означава по-малък обхват.



Електромобилът се движи, докато не му останат около 25 процента в акумулатора, а когато шофьорът му отбива да го зареди, споделя и своите впечатления. Той е категоричен, че iX е страхотен за движение по магистрала и изчислява, че в зимни условия при ниски температури с едно зареждане кросоувърът може да измине около 300 км в подобни условия.

В края на пътуването е тествано и зареждането на станция Ionity, където за по-малко от 30 минути батерията е напълнена от 19 до 80%.

Снимка и видео: Automann-TV

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до #3 ( преди 2 години )
    Колега вземаш си Tesla Model 3 AWD Long Range и с нея не само стигаш до Гарда, но ще можеш и да обикаляш там. На мен също ми е любимото езеро. Всяка година 1-2 пъти съм там. Пътувам от Мюнхен. Около 400 км са. Движението е много натоварено и високи скорости само за малко могат да се вдигат в немско. В Австрия ти е почти навсякъде максимална скорост 110 км/ч и слагат много камери, а в Италич ти е 120, но там пък много задръствания стават преди Гарда. Така, ще много ще спестиш от батерия.
  • #13
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истината е Тесла! Най-добре направените електромобили с най-добро съотношение пробег, цена и качество. На всичкото отгоре са и брутално бързи. Просто без конк0ренция!
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ако си гледал кръг от формула 1 е около 300 км за това време се сменят няколко комплекта с гуми поради особеностите на всяка писта само за секунди се вдигат скорости доближаващи се 350 един съвременен седан има същите показатели така че ако тръгнеш към морето някъде ще трябва да поспреш за по един фас с кафе докато екипа ти подмени гумите и след един час посрещаш дулая https://youtu.be/tV2isc8jjLo
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    С такова М ( преди 2 години )
    Може спокойно да кажем R.I.P. BMW!
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    що, ти от оня свят ли се обаждаш?
  • #9
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    брутално сте зле, затова и всеки ден има умрели, който разбрал разбрал
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    и тия 400 км ги взимаш за 2 часа? каква гордост, че по цял ден си на пътя ....
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    6-ти, има има и гуми и шофьори. Но гумите разбира се не са 100лв комплект 4, а шофьорите не са модерни ***, които вместо да си гледат пътя са забили поглд в телефона, чатят или се правят на DJ и изобщо нямат идея какво се случва на пътя а които си познват си колата, собствените възможностите и не се надценяват, разчитат пътната обстанвка. За съжаление са на изчезване
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Що в Индия произвежда супер коли, като за бг. Може да ги няма половината части и екстри ама карай, важното е да сме живи и здрави.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    няма гуми които да издържат на това темпо на каране при тази маса както и човешкия фактор за да се подържа такава скорост предвид трафика и качеството на пътната настилка най лесно е да се пробва като се качи на дино и въртиш 3 часа докато не стопиш стенда и да гръмнеш гумите