IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японският Raptor не е Ford, а RAV4 със специално покритие

Най-успешният SUV на Toyota получи допълнителна защита (ВИДЕО)

Когато чуете думата Raptor, първото нещо, което ви идва на ум, са топ-версиите на моделите на Ford - F-150, Ranger или наскоро представения Bronco. На автосалона в Токио беше представен Raptor Japan, който обаче е нещо съвсем различно, тъй като в основата му е четвъртото поколение на Toyota RAV4.


Raptor Japan


Проектът е дело на японска компания, която се е специализирала в разработка на защитни покрития. Raptor Japan е създаден, за да демонстрира издръжливостта на своята уретанова боя. Цялото тяло на кросоувъра е покрито с груба тъмно-сива боя, която го предпазва от ръжда и драскотини, позволявайки на водача да се чувства по-защитен при движение извън пътя.

Защитата не е само по каросерията, но и върху пластмасовите елементи, включително брони, калници, корпуси на огледала, колони и др. Показаният RAV4 получава още персонализирани графики отстрани, изглеждащи като драскотини от истински динозавър (раптор), плюс стикери Raptor на капака и на задната врата.


Още снимки на японския Raptor - вижте в галерията:


Кросоувърът е оборудван и нов комплект джанти KMC, „обути „в гуми Monsta Mud Warrior, комбинирани със система за повдигане на окачването с 12 мм. Изложеният прототип е получил също така предна броня Albamo, както и решетка без емблема на Toyota.

Под капака на Raptor Japan е поставен стандартният 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, който произвежда 169 к.с. и 203 Нм въртящ момент, съчетан със скоростна кутия CVT. Самият автомобил не се продава, но компанията предлага полагането на защитното покритие върху превозно средство по избор на клиента.


0 от 500