IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

14-годишна Lada 2107 без пробег се продава за 14 000 лв

Руският седан е бил консервиран през целия си живот

В руските сайтове за продажба на употребявани автомобили се появи една доста любопитна Lada. Става дума за модела ВАЗ-2107, произведен през 2008 година. Колата е в бял цвят, но по-любопитното е, че перфектно запазеният седан прекарва последните 13 години в топъл гараж, без да се движи.


Lada 2107


До този момент единственият собственик на колата успява да измине само 400 километра с нея. Продавачът е готов да се раздели със своята „капсула на времето“ за 600 000 рубли - сума, равняваща се на 13 800 лв. За приблизително същата цена в Русия можете да закупите чисто нова Lada Granta в основната ѝ конфигурация.

Предлаганият за продажба ВАЗ-2107 е боядисан в специфично бяло, което се предлагаше за модели, напуснали конвейерите след 1997 г. По тялото на "седмицата" няма следи от употреба. Интериорът на автомобила, изработен от комбинация от кожа и плат, е в същото отлично състояние.


Lada 2107

На седалките на модела все още са запазени заводските найлони, а на стъклата има транспортна документация. Историята на "седмицата" е странна. Почти веднага след покупката собственикът ѝ я вкарва в гаража, където колата е прекарала последните 13 години. В същото време за нея са полагани всички необходими грижи.

Съдейки по километража, седанът е успял да измине само 400 километра. Автомобилът се задвижва от 1.6-литров инжекционен двигател, чиято мощност е 74 конски сили. Агрегатът е оборудван с петстепенна механична скоростна кутия. Предвид професионалната "консервация", автомобилът е неразличим от нов.


Lada 2107

0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Ръждивото петно над съда за спирачна течност, говори, че и след"професионална" консервация, съхранявана в топъл гараж, липсата на антикорозионно покритие ги правеше "петнисти" още на третата година!
  • #8
    16 rate up comment 20 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Уникална е - не можеш да завъртиш волана на място и при маневри, трябват ти мускули като на Киро - скалата. На времето им викахме "развален ФИАТ" или "ФИАТ правен на тъмно".
  • #7
    23 rate up comment 12 rate down comment
    Който не е карал Лад ( преди 2 години )
    Моля да не коментира.Тя е наистина Уникална
  • #6
    17 rate up comment 26 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    5 знаеш ли значението на думата уникален? Щото тоя коптор е всичко друго, но не и уникален.
  • #5
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Наков ( преди 2 години )
    Уникална е Ладата!!!
  • #4
    5 rate up comment 26 rate down comment
    Алекс ( преди 2 години )
    Няма да се продаде на тази цена.Ще трябва сериозно да намали цената,ако иска да се продаде.
  • #3
    21 rate up comment 26 rate down comment
    nologo ( преди 2 години )
    *** е била, когато е произведена, *** е и сега, нищо, че не е карана. Спорен е въпроса до колко има антикварна/класическа стойност, при положение, че такива са произведени милиони, а и това недоразумение (дето дори климатик няма) е произведено 2008 г.Наистина, може би ще я купи някой въздишащ по комунизма пухльо.
  • #2
    17 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На ушанките всичко им е демоде, така че тази Лада не може да има цена на антика. Те и досега произвеждат морално остарели от десетилетия кошници. Добре, че Рено купи Лада, че малко да мръднат напред с модели на Дачия.
  • #1
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Мушмурок ( преди 2 години )
    Веднага ще я лапнат. Аз лично бих я купил на момента, но и у нас цената би била друга.