IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini обяви края на една епоха

През тази година компанията ще пусне последния си модел само с ДВГ

Италианският производител Lamborghini планира през 2022 г. да пусне последния си автомобили с чист бензинов двигател. Главният изпълнителен директор на компанията Стефан Винкелман нарече това „край на една епоха в историята на марката“.


Lamborghini Aventador


Досега беше известно, че Lamborghini ще се сбогува с двигателите с вътрешно горене през втората половина на десетилетието. Тези, които искат нова суперкола на италианската марка само с двигател с вътрешно горене, имат на разположение само година. След това италианците ще предлагат единствено модели с хибридно задвижване.

Винкелман допълни, че компанията му е записала перфектен старт на 2022 г. Той напомни, че през 2021 г. Lamborghini записа най-доброто си постижение за всички времена, като продаде 8405 превозни средства в цял свят. Основна „вина“ за това постижение има кросоувърът Urus, чиито продажби достигнаха 5021 единици.


Lamborghini Aventador


През тази година италианската марка възнамерява да представи четири нови модела, като това ще бъде част от подготовката за електрификацията на моделната гама. От компанията не уточняват за какви модели става дума и кога ще бъдат показани. Предполага се, че един от тях ще бъде заместник на Aventador с V12 двигател.

Що се отнася до електрификацията, до момента ръководството на VW Group, чиято собственост е Lamborghini, е инвестирало 1,5 млрд евро, като тази сума ще бъде похарчена за преминаване към plug-in хибриди. Първата серия такива модели ще се появи на бял свят догодина, докато изцяло електрическият модел на марката ще излезе през 2025 г.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    IM-A-дртиВайтБoй ( преди 2 години )
    Милий ми Пешо, нали се явяваш як поддръжник на Джърман.премиумите, е в такъв случай е редно да знаеш, щом фамилията на г-на е Винкелман, то тогава и името му следва да се произнася съответно ЩЕФАН, ако е от немски произход младежът...