IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-екстремния Bronco

Версията Raptor е направена за тежък офроуд и развива над 400 конски сили

Компанията Ford представи екстремна версия на всъдехода си Bronco, която ще бъде и най-мощната в гамата на модела. Точните характеристики на двигателя не се разкриват, като беше съобщено единствено, че той ще развива над 400 конски сили.


Ford Bronco Raptor


Разработката на автомобила е дело на подразделението Ford Performance, като създателите на Raptor са били вдъхновени от американския шампионат по офроуд Ultra4. Състезанията се провеждат в пустинята, така че същите места са използвани в рекламната кампания на Bronco Raptor - колата се движи с впечатляваща скорост през пясъка и се изкачва по стръмни дюни.

В допълнение, най-мощният Bronco получава специален режим на шофиране Baja Mode за максимална производителност по време на високоскоростни състезания в пустинята. От Ford Performance допълват, че са увеличи твърдостта на усукване на каросерията с повече от 50%, а освен това са пренастроили окачването за по-добра стабилност при офроуд и са поставили амортисьори Fox 3.1 Live Valve, подобни на тези на F-150 Raptor. Пътният просвет на SUV-а е увеличен до впечатляващите 33 сантиметра, а ходът на окачването е нараснал с 60 и с 40% - съответно до 330 и 355 мм.


Ford Bronco Raptor


Под капака е поставен 3,5-литров турбо V6, който се съчетава единствено с 10-степенен автомат. За сравнение, стандартният Bronco се предлага и в САЩ с ръчна скоростна кутия. Задвижването е към всички колела с раздатъчна кутия с редукторно съотношение 3,06:1.

Bronco Raptor се различава от стандартния SUV, както във външния дизайн, така и в интериора. Например, в екстремната версия името на марката, а не на модела, е поставено върху решетката, а оптиката също е леко променена. Разликата в широчината е 25 см.


Още снимки на най-екстремния Ford Bronco - вижте в галерията:


В салона са монтирани седалки Ford Performance, а в списъка на оборудването влизат адаптивен круиз-контрол и аудио-система B&O с десет високоговорители. Тази версия ще се предлага само с 5 врати, като в началото на февруари ще бъдат обявени цените.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Wow ( преди 1 година )
    Вътре е тотален ЛЕШ. Иначе отвън и като офроуд качества може би е добре!
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Хаха ( преди 2 години )
    "Развива 400 конски сили" къде ги развива ? Навити ли са някъде ? Как ги развива? Или просто ги има ? 50% повече твърдост на усукване спрямо какво? И кое ?
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Филип ( преди 2 години )
    Моторът е 3.0 литра, 6 цилиндра с турбо. Твърдостта на усукване е увеличена не защото е била недостатъчно за каросерията, а защото с този мотор и мощност има нужда от повече твърдост.Цената ще около 70 хиляди долара.Американска скъпа барака с много големи гуми, фарчета, фарченца, светлинки и гума на задната врата за да си се кефят само американците.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Да добавя - струва ми се много странно твърдението "увеличи твърдостта на усукване на каросерията с повече от 50%" - това ми се вижда много - преди ли е бил зле на усукване...
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Лощото е, че цената му сигурно ще е като на Г класата и пак никой няма да го кара офф-роуд
  • #6
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Ъмерикън мъсъл ( преди 2 години )
    Га Шеви са прайли камаро с по 400 коня 70-та бмв са правили Изета с 15 коня
  • #5
    3 rate up comment 19 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    По-трошливо и смешно нещо от "хамерикън мъсъл" няма в автомобилния свят!
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Ъмерикън Мъсъл ( преди 2 години )
    Първите джи классе са маломощни последните с амощни но без клирънс и трошливи никой не прави оф роуд с джи классе след 2000г.
  • #3
    5 rate up comment 23 rate down comment
    хамерикан глупъл! ( преди 2 години )
    Мерцедес произвежда G-klasse над 40години! Нещо недостижимо за краварите.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    Истинска мъжкарска кола а не за обрарни с Голфове от ФВ клуб бг