IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-екстремния Bronco

Версията Raptor е направена за тежък офроуд и развива над 400 конски сили

Компанията Ford представи екстремна версия на всъдехода си Bronco, която ще бъде и най-мощната в гамата на модела. Точните характеристики на двигателя не се разкриват, като беше съобщено единствено, че той ще развива над 400 конски сили.


Ford Bronco Raptor


Разработката на автомобила е дело на подразделението Ford Performance, като създателите на Raptor са били вдъхновени от американския шампионат по офроуд Ultra4. Състезанията се провеждат в пустинята, така че същите места са използвани в рекламната кампания на Bronco Raptor - колата се движи с впечатляваща скорост през пясъка и се изкачва по стръмни дюни.

В допълнение, най-мощният Bronco получава специален режим на шофиране Baja Mode за максимална производителност по време на високоскоростни състезания в пустинята. От Ford Performance допълват, че са увеличи твърдостта на усукване на каросерията с повече от 50%, а освен това са пренастроили окачването за по-добра стабилност при офроуд и са поставили амортисьори Fox 3.1 Live Valve, подобни на тези на F-150 Raptor. Пътният просвет на SUV-а е увеличен до впечатляващите 33 сантиметра, а ходът на окачването е нараснал с 60 и с 40% - съответно до 330 и 355 мм.


Ford Bronco Raptor


Под капака е поставен 3,5-литров турбо V6, който се съчетава единствено с 10-степенен автомат. За сравнение, стандартният Bronco се предлага и в САЩ с ръчна скоростна кутия. Задвижването е към всички колела с раздатъчна кутия с редукторно съотношение 3,06:1.

Bronco Raptor се различава от стандартния SUV, както във външния дизайн, така и в интериора. Например, в екстремната версия името на марката, а не на модела, е поставено върху решетката, а оптиката също е леко променена. Разликата в широчината е 25 см.


Още снимки на най-екстремния Ford Bronco - вижте в галерията:


В салона са монтирани седалки Ford Performance, а в списъка на оборудването влизат адаптивен круиз-контрол и аудио-система B&O с десет високоговорители. Тази версия ще се предлага само с 5 врати, като в началото на февруари ще бъдат обявени цените.

Снимки: Ford

0 от 500