IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Новото Bugatti ще бъде с двигател с вътрешно горене!

Следващата хиперкола на марката няма да е електрическа, но не пречи да е хибрид, заяви Мате Римац

Ако имате няколко милиона евро и не знаете какво да правите с тях, вече не можете да ги харчите за закупуване на ново Bugatti. Френският производител обяви, че е продала цялата си продукция и всички коли, които трябва да бъдат произведени до 2024 г., си имат собственици. Става дума за Chiron и негови производни като Chiron Super Sport и Bolide, чийто общ тираж от 500 бройки е изчерпан.


Мате Римац


Това означава, че компанията трябва да представи нов модел, който е очакван през 2024 г. След брака на Bugatti с Rimac мнозина очакваха, че наследникът на Chiron ще бъде изцяло електрически, но основателят на хърватската компания Мате Римац побърза разсее тези твърдения. Той се обърна към клиентите и феновете на марката със специално видео, в което ги увери, че следващото Bugatti ще запази двигателя с вътрешно горене.

Римац не пожела да разкрие дали новият модел на марката ще продължи да използва 8,0-литровия W16, както и дали двигателят ще бъде свързан с един или повече електромотори, което ще превърне автомобила в хибрид. Той заяви само, че бъдещото бижу на Bugatti ще разполага с „характеристики, които не са виждани никога досега“.

„Ще ви изненадаме, особено с функции, които не са виждани при други автомобили, и ще продължим да се движим в посоката на двигателите с вътрешно горене. Качеството и личността на марката Bugatti ще останат непокътнати, верни на произхода си, но насочени към развитие и подобряване на всичко, постигнато до момента. Моят ангажимент, както и този на компанията Buagtti-Rimac, е да спазим това обещание“, категоричен е хърватският предприемач.

Снимка: Bugatti

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да бе, да - ти понеже имаш адски комплекс към всичко германско и ни убеждаваш, че всеки друг но не германец! Само, че в цяла Европа ДВГ-то се означава с Oto-motor!!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Класика ( преди 2 години )
    Браво!!!! Хич хоп ура!!!! ,а скоро зелената секта ще ги съдят,защото ел.чайници цапат и замърсяват безпощадно озона и атмосферата!!!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Двг е създаден доста преди Ото
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То откакто е създал Ото ДВГ, едни пишман специалисти все предричат как му идва края! И така вече 150 години, можеш да си сигурен, че и след 150 год. пак ще има ДВГ!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Реалист ( преди 2 години )
    Нефтът едва ли скоро ще свърши, ама гаранция преди това повечето хора няма да имат пари за ток за елементарни нужди, какво остава да зареждат автомобили! Какво екологично има в електрическите автомобили, след като тока идва от горене на въглища в ТЕЦ?! Да не говорим, че един Голф с разход на бензин 5/100 ти е 40 хиляди лева, а аналогичен ID3 ти е 80 хиляди лева - колко време ти трябва, за да избиеш двойната разлика в цената?!
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Оо, колега - пропуснал си да споменеш дежурните си там: Нокия и т.н.
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Някой да е очаквал друго немците набутаха Бугати при римак за да ги изкарат еко чрез квотите на Римак и да им създадат имидж на екофирма .Немците никога няма да се откажат от двг защото просто за друго не стават.Но така или иначе нефта свършва.