IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Hyundai Ioniq 5 да свали Tesla Model Y от върха?

Корейският модел се противопоставя повече от успешно на лидера в сегмента (ВИДЕО)

Tesla Model Y е лидер в сегмента на компанията кродоувъри, но постепенно на пазара се появяват сериозни конкуренти. Един от тях е Hyundai Ioniq 5, който беше сравнен директно с американския модел от екип на Edmunds. И резултатите от теста са доста любопитни.


Hyundai Ioniq 5


За теста беше избрана версия на Model Y с най-високо оборудване и система за автономно движение. Като параметри кросоувърът на Tesla изпреварва Ioniq 5, като предлага много повече място за съхранение в предната част, както и по-голям багажник. Въпреки тези предимства обаче Model Y губи от новия си съперник.

Първо, в реалния свят Ioniq 5 успя да измине 434 км с едно пълно зареждане на батериите, което е повече от обявения от EPA (Агенция за опазване на околната среда) пробег от 411 км. В същото време Model Y измина 423 км, което е много по-малко от обявените от Tesla 487 км.



Освен това, корейският модел е и по-евтин, а в директното сравнение се оказва и много по-тих от Tesla. Още в първия ден от кабината на Model Y се чуват външни скърцания и шумове, докато салонът на Ioniq 5 е много по-обезшумен, а също така изглежда по-добре.

На всичко отгоре Ioniq 5 реагира по-бързо и на натискането на педала, въпреки че като ускорение отстъпва на своя съперник. Основното му предимство обаче си остава цената, която дори при топ-версията на модела стартира от 54 500 долара (базовият вариант струва 39 700 долара). За сравнение базовият Model Y е оценен на минимум 58 990 долара.

Снимка и видео: Edmunds

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    В Англия има налични тесли. Стоят и никой не ги купува. Ако сравним например с шкода или БМВ където се чака 8 месеца за автомобил.
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    За 30 000-40 000 лева може и да става за градски автомобил
  • #9
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    Никой нормален човек няма да купи този повдигнат голф на цената на Мерцедес.Само луд ще даде за това нещо 120 000 бона
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дрън-дрън ( преди 2 години )
    Не знам как ще стане, след като Тесла са изградили такъв производствен капацитет за Тесла модел Y, че до две години да стане най-продавания автомобил на планетата и са осигурили достатъчно батерии за производството му.Този hyundai може да продаде и повече, но само, ако могат да го произведат в достатъчно голям мащаб, за да отговори на търсенето, но това няма как да стане.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ShadoW ( преди 2 години )
    До UBo...Колега,сега си купих Ионик 5 4х4 .. дай ми някакъв контакт.. след 4,5 години ще ти го продам на достъпна цена : ))
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Може ама друг път ( преди 2 години )
    Особено когато по-късно през годината Модел У мине на новите батерии 4680 и има значително по-голям пробег съвсем ще падне от върха въпроса е че Ионик 5 не е предвидено да се произвежда в такива мащаби
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дачия спринг би Тесла най продаваната електеичка в Италия Испания Франция и Румъния
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    все едно можете да си позволите кола за 40 000 долара, а тук струва около 100 000 лева.... щото сте хитри и богати
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    croth ( преди 2 години )
    Ей, това е поредната кола, която ще измести Тесла. Не ви ли омръзна. Това е като Татко ще ми купи колело .
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Дачия спринг вече го прави