IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac Escalade получи версия с 677 коня

Американците показаха съперник на големите всъдеходи на Mercedes-AMG и BMW M

Компанията Cadillac представи „напомпана“ версия на големия си всъдеход Escalade, която традиционно получава буква V в името си. С този автомобил американците искат да се противопоставят на машините на Mercedes-AMG и BMW M от същия клас.


Cadillac Escalade-V


Засега производителят от Детройт показва само няколко снимки на екстериора и разкрива някои технически подробности. Модификацията Escalade-V се отличава от стандартния всъдеход по спортната предна броня с масивен централен въздухозаборник и по решетката на радиатора с тъмни елементи по краищата.

Машината е поучила фирмените емблеми на семейството V-Series върху вратите, а също така и специални лети джанти, както и червени спирачни апарати. Отзад са се появи четири тръби на спортната изпускателна система и малък дифузьор.


Cadillac Escalade-V


Под капака на Cadillac Escalade-V е поставен 6,2-литров V8 с механичен компресор. Същият мотор се поставя на суперседана CTS-5 Blackwing. Двигателят работа с 10-степенна автоматична скоростна кутия, като развива 677 к.с. и 893 Нм въртящ момент. Това е 251 к.с. и 270 Нм повече от атмосферния агрегат на стандартния Escalade.

Останалите подробности за супервсъдехода ще бъдат разкрити през пролетта на тази година, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила.


Cadillac Escalade-V

Cadillac Escalade-V

Снимки: Cadillac


0 от 500