IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е №1 по нови патенти

Японците оглавяват класацията за осма поредна година

Toyota оглавява класацията на автомобилните производители с най-голям брой патенти за 8-ма поредна година, съобщиха от Агенцията за патенти и търговски марки на САЩ.


Toyota


През изминалата година японският производител е получил права върху 2753 патента, което прави по 7,5 на ден. Този резултат обаче е по-слаб от 2020 г., когато инженерите и учените на Toyota са получили 2819 патента. Това е била и най-силната година на компанията, като е отчетен ръст от 4% спрямо 2019 г.

Голяма част от патентите са свързани с изследвания на батериите в подкрепа на усилията на марката за електрификация. Освен това 2021 г. е била особено активна година за новостите при автоматизирани системи за шофиране, хардуер, софтуер, изкуствен интелект и други изобретения, свързани с мобилността.


Toyota


„Списъкът с патенти показва усилията ни в електрификацията на превозните средства, както се вижда от революционната технология за батерии, както и от нова интелектуална собственост в подкрепа на прехода на Toyota към мобилна компания“, каза Фредерик Мау, консултант по интелектуална собственост и директор на патентно лицензиране на Toyota North Америка.

От компанията допълват, че големият брой на нейните изобретения е резултат от огромни инвестиции в изследвания и разработки. Компанията твърди, че инвестира повече от 1 милион долара на час в нови технологии. От 2017 г. концернът е вложил над 1 милиард долара в проекти, свързани с автоматизирани превозни средства и роботика.

0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Калин ( преди 2 години )
    До 7 Абе швабен,10 години е гаранцията на батерията,не пиши глупости.
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Тойота, разбира се, са най-високотехнологичната марка - средните им нива на емисии са най-ниски в ЕС, дори бият Тесла, защото са заедно със FCA за пари. За вагонетките пък да не говорим - там е направо разкатаване, вурстовете дари платиха стотици милиони глоба за непокриване на стандартите. 20 милиона хибрида, деца, не са шега работа. Някои дори на над 20 години още вървят безпроблемно. А 8-годишните Тесли ги взривяват собствениците им защото смяната на батериите е по-скъпа от стойността им..
  • #4
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Мототехника ( преди 2 години )
    Немските автопроми са част от миналото.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Щатите патенти се издават за какво ли не, например за играчка за куче с формата на кокал. Гледайте филма Patent Scam и ще разберете за какво иде реч. Много хора и особено адвокати намазват покрай тея патенти.
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да побързат с електрификацията да не станат от първи последни. Колкото и да реват никой няма да им купува ретро колите с ДВГ до няколко години.
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Японците нямат грешка.