IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приборният панел на Hyundai Santa Fe не издържа на студ

Компанията организира сервизна акция за хибридните версии на кросоувъра

Новото поколение на Hyundai Santa Fe (моделна година 2022) ще трябва да посети сервизите на производителя зарази проблем с цифровия приборен панел. Акцията ще засегне двете хибридни версии на кросоувъра в САЩ, съобщиха от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.


Hyundai Santa Fe


Проблемът е, че дисплеят е произведен с неправилни резистори. Това означава, че органите за управление и измервателните уреди могат да не функционират правилно, ако автомобилът бъде стартиран при ниски температури. Техните показания стават нечетливи и увеличават риска от катастрофа.

Южнокорейският производител е открил проблема още в края на ноември 2021 г. и е започнал разследване. До момента не са установени инциденти заради дефекта, но въпреки това компанията реши да изтегли автомобилите в сервизите си. Акцията ще засегне около 720 бройки от двата хибридни варианта, които са произведени през октомври, ноември и декември.


Hyundai Santa Fe


Собствениците на засегнатите кросоувъри ще трябва да посетят представителство на Hyundai, където приборният панел ще бъде заменен. Продажбите на Hyundai Santa Fe PHEV стартираха само преди 4 месеца, като кросоувърът се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо-двигател и електромотор с батерия с 13,8 кВт/ч. Съвкупната мощност е 261 к.с. и 350 Нм.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Инсайдър ( преди 2 години )
    Почти сигурно е, че са знаели за проблема още по време на производството, но съвсем съзнателно са продали колите така. Просто не са имали от правилните дисплеи и са предпочели да продадат на момента и да направят сервизна акция в последствие пред това да изчакат. Виждал съм как тестват всички автомобилни компоненти с очите си - няма нещо в автомобила, което да не е минало през лабораторната хладилна камера и да не е тествано на -40 градуса.
  • #1
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия, задаващите линиите за качество ли бяха? Смех