IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg ще прави части за... Tesla

Шведските специалисти ще доставят карбонови компоненти за тунинг на електромобилите

Собствениците на електромобили Tesla вече ще могат да се възползват от карбонови части, изработени от производителя на хиперколи Koenigsegg. Е, трябва да кажем, че шведската компания не се впуска в тунинг на американските електромобили, а по-скоро става въпрос за партньорство между две специализирани фирми.


Tesla Model 3 Unplugged Performance


Новото производство на карбонови детайли става възможно след споразумение между компанията Koenigsegg Advanced Manufacturing и калифорнийската фирма Unplugged Performance, която е припозната като "придворен тунинг майстор" за електромобилите Tesla. Партньорството между двете компании започна през 2021 година, а сега е задълбочено с "разработването на премиум афтърмаркет части, подобряващи динамиката на автомобилите на Tesla".

Наречено UP x KAM, сътрудничеството включва производство на аеродинамични елементи за американските електромобили. Някои такива детайли вече са готови, като се предлагат в ограничени количества за доставка по цял свят. Двете компании обещават още по-тясно сътрудничество и още по-богата гама части през настоящата година.


Tesla Model 3 Unplugged Performance


За начало гамата UP x KAM  включва карбонови спойлери за Model 3, Model Y, Model S и Model X, както и допълнителен преден спойлер и уширители на калниците от композитния материал за Model 3. Цените варират от 1745 долара за спойлер на багажника при Model S и Model X, до 8845 долара за комплекта уширители и карбонов спойлер на предната броня за най-малкия модел на американската компания.

Цялата гама части за Tesla използва експертизата на Koenigsegg в производството на карбонови детайли, като всеки компонент се прави със същите материали и на същата поточна линия като аеродинамичните компоненти за хиперколите на шведската компания. Материалите се обработват ръчно от специалисти, като се използват всички актуални високи технологии в помощ на процеса.

Първите детайли от гамата  UP x KAM може да видите в галерията:

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Това не са ЧАСТИ за Тесла а допълнителни аксесоари. Щото в заглавието изглежда сякаш именитата скандинавска компания е станала потдоставчик на краварската каруца. То не било възли и агрегати, то било карбонови джунджурийки - разни капачки и ъгълчета и лайснички.