IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко мощна всъщност е дизеловата Toyota Land Cruiser GR Sport?

Всъдеходът беше качен на стенд в тунинг-ателие (ВИДЕО)

Новата Toyota Land Cruiser GR Sport (моделна година 2022) започна да достига до клиентите в Близкия изток и ателието EKanoo Racing се сдоби с един от автомобилите, за да провери на какво е способен. Мощността на всъдехода беше измерена на дино-стенд, като от компанията публикуваха и видео.


Toyota Land Cruiser


Toyota предлага новия Land Cruiser с два варианта на двигателя. Първият е 3,5-литров V6 бензинов двигател с двойно турбо с мощност 409 к.с. и 650 Нв въртящ момент, докато вторият е 3,3-литров дизелов V6 с двойно турбо, произвеждащ 304 к.с. и 700 Нм. В случая е тествана именно дизеловата версия.

Резултатът показа 274 к.с. и 641 Нм на четирите колела, което е напълно в очакваните норми (загуба от около 10% от мощността). Екипът на EKanoo Racing продължи с изпитанията, като подложи всъдехода и на тестове за ускорение. Дизеловият Land Cruiser вдига 96 км/ч (60 мили) от място за 7,26 секунди и измина 1/4-миля за 15,37 секунди (максимална скорост от 142,9 км/ч) като и двата резултата са впечатляващи за подобна машина.



Според информации, в тунинг-ателието, което е направило едни от най-бързите в света Porsche 911, McLaren 720S и Nissan GT-R вече работят и върху пакет от подобрение за всъдеходния флагман на Toyota. Компанията има опит с Land Cruiser, който е много популярен в Близкия Изток, като някои от машините от предишните поколения са превърнати в истински чудовища с над 1000 к.с.

Снимка и видео: EKanoo Racing

0 от 500