IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kултовото Porsche 911 от "Лоши момчета" беше продадено за рекордна сума

Новият собственик плати 1,43 млн долара за машината от холивудския хит

Една от основните атракции на провелия се тези дни търг на аукционната къща Mecum в САЩ без съмнение бе това впечатляващо Porsche 911 Turbo. Машината от поколение 964 не само е рядка и в безупречно състояние, но е истинска филмова звезда и е печелила множество награди от събития, посветени на класическите коли.


Porsche 911 от


Всъщност, най-специалното в това Porsche е, че това е колата от филма "Лоши момчета" от 1995 година, в който главните роли изпълняваха Уил Смит и Мартин Лоурънс. И колекционерите със сигурност не са сгрешили при наддаването за автомобила, като победителят е успял да се сдобие с машината срещу впечатляващите 1,43 млн. долара или около 1,26 млн. евро.

С внушителната сума, тази кола се превръща и в рекордьор като най-скъпо продаденото Porsche 911 Type 964 в историята. Машината е една от общо 350 бройки произведени за американския пазар през 1994 година, като тогава е и последната серия на поколението със задвижване на задните колела при модификацията Turbo. 


Porsche 911 от


Разбира се, това не е най-редкият автомобил на света. И с над 55 000 километра на километража, със сигурност е бил каран през годините. Но настоящото й безупречно състояние със сигурност е изиграло роля за цената, както и звездния статус, разбира се. Колата първоначално е принадлежала на режисьора на "Лоши момчета" Майкъл Бей, който по-късно я продава на продуцента Пад Сендстоун.

След като сменя собствениците си няколко пъти, през 2014 това 911 става собственост на фамилията Дрендъл, известна с колекцията си на модели на Porsche. Самият Майкъл Бей не е много щастлив от случката, като заяви "Може ли, по дяволите да повярвате! Моето собствено Porsche, което вкарах в "Лоши момчета" и после продадох на приятел за 60 000 долара бе продадено на търг за 1,43 милиона! Боже, колко глупав бях да не го запазя!"


Porsche 911 от


Ще припомним, че поколение 964 на 911 Turbo е оборудвано с 3,6-литров 6-цилиндров двигател, който предава тягата към задните колела през 5-степенна механична скоростна кутия. А този екземпляр, освен многобройните награди и участието си в първата серия на "Лоши момчета", бе и специален гост на премиерата на третия филм от поредицата Bad Boys for Life през 2020 г.

Повече снимки на холивудското Porsche 911 Turbo вижте в галерията:

0 от 500