IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой колко нови коли продаде през 2021 година?

Резултатите на повечето марки са изненадващи на фона на случващото се в индустрията

Въпреки че условията за 2021 г. бяха всичко друго, но не и благоприятни заради пандемията и недостига на чипове, повечето производители се справиха дори по-добре от очакването. Много от тях успяха да постигнат рекордни резултати, а други останаха съвсем близо до цифрите от 2020 г.

Някои производители се похвали с огромно увеличение на продажбите на електромобили, добре се справиха и спортните подразделения на водещите марки. Техните резултати също са изненадващи (донякъде) на фона на увеличението на цените на горивата и натиска, на който са подложени бензиновите двигатели от властите в различни държави.

Кой колко продаде през 2021 г. (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до номер 11 ( преди 2 години )
    Означава, че като дадеш 60 хиляди лева за нова Toyota CH-R например, очакваш да получиш техника, произведена през 2021 година, а не чипове, камери и навигация, предназначена за модели отпреди 10 години. Камери с VGA резолюция, това според тебе нормално ли е? Много от производителите в Европа спряха работа заради липса на чипове, Шкода доставяха модели през 2020 до 1-2 месеца след поръчка, а след юни 2021 вече правеха поръчки за 2022 поради липса на чипове и спиране на производството.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петърчо, тия цифри за глобални продажби ли са или само за Европа? Ако е за света , то липсват някои производители.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво означава стар чип твя да не са яйца естествено че се рециклират да не мислиш че копат за нови всеки път
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    400 суперба ама не на частни клиенти а на общини министерства и тн.
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чак пък брутален спад...я отвори сайта на Шкода и виж колко налични автомобила имат - нула! А само преди година, имаха стотици автомобили на склад и то при брутални продажби! Кризата с чиповете ги удари доста, както и Фолксваген, но въпреки това са продали всичко налично! Очевидно е, че мразиш Шкода по някаква непонятна причина, ама хайде посочи ми по-добър модел от Супърб в класа му и за тази цена! Няма, нали? Неслучайно са продали близо 400 Супърба само в България!
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    VW и Skoda имат доста забавяне с доставките заради чиповете, от Тойота се оказа, че нямат такива проблеми, ама после стана ясно, че са слагали стари и/или рециклирани чипове в нови автомобили, което е смехотворно при тези високи цени на автомобилите!
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Е не видиш лимче са с брутален спад.Или и да четеш не можеш
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    до номер 5 ( преди 2 години )
    Какъв факт, Шкода се счупва от продажби, и тук не става въпрос за България, където Супърб е с двойно повече продадени коли от втория, ами за Европа. *** били хахахаха, това е една от малкото марки, в които получаваш 100% качество за парите си, ама според тебе са ***! Да ти покажа ли километраж на Фабия на 600 хиляди километра, и то всички изминати по отвратителните ни пътища! Те ако не бяха читави коли, нямаше да продават толкова, умнико!
  • #3
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Недоразумението Шкода потъва не можеш да правиш бок луци и да искаш пари за тях като за не бок луци
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Веско ( преди 2 години )
    Всяка продадена кола е глокшум в сърцето на Природата :(