IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обяви ново спиране на фабриките си по света

Заради принудителната пауза през февруари японците ще произведат със 160 000 коли по-малко

Toyota се готви за ново спиране на поточните линии на своите заводи по света през февруари, което ще попречи на плановете на компанията да произведе 9 млн автомобила до края на фискалната година (31 март).


Toyota


Принудителното спиране се дължи на продължаващия недостиг на електронни компоненти, който тормози автомобилната индустрия през последната година. Заради него Toyota ще произведе 700 000 автомобила през февруари, което е със 160 000 по-малко от планираното.

Приблизително половината от „изгубените“ коли ще бъдат във фабрики в Япония, а останалите няма да бъдат произведени в чужбина. Спирането на домашните предприятия ще се отрази на производството на моделите Toyota Prius, RAV4, C-HR и Camry, както и на модели на Lexus - седаните LS и IS, и кросоувърите NX и UX.

Първоначално Toyota планираше да произведе 9,3 милиона превозни средства през текущата фискална година. По-късно обаче тази бройка беше намалена, след като в средата на 2021 г. японската компания изчерпа запасите си от електронни компоненти, благодарение на които в началото на кризата тя се справяше по-добре от останалите производители.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойота е топ кола невлучайно извън немвките дотации в Европа е найбпродавана от пикапи през премиуми нямат слаб модел
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Оръфляк ( преди 2 години )
    До#4 принципно си такъв нодостиззз!!
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Хехе, мърморясвайте колкото искате. Това няма да свали Тойота от първото място ...
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Тойота са еталон за автомобилна компания по отношение на удоволетвореност на клиентите, надеждност, технологии и ефективност на производството. Цялата съвременна индустрия на практика е копие на TPS (Toyota Production System), включително т.нар. agile в software development-а. Разбира се, тези неща са непонятни за форумните вагонетни куфелници..
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Today Tommorow Toyot ( преди 2 години )
    Тука много разбирачи. Защо какво е по-добро от Тойота. Това, което постоянно ти бърка в джоба и те кара да пиеш кафе по сервизите. И да си лафиш с майсторите. Ама си горд, че се возиш в Мерц, Бмв или Ваг. Хахахах. Аз имам и Тойота и 2 Мерцедеса. Мерцедесите почнах да ги подарявам, Тойотата за нищо не давам. Палиш и караш.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    При първа по продажби в САЩ и доказано качество,колко пък да си *** да си купиш ВАГ.
  • #2
    6 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колко трябва да си пропаднал че да си купиш тойота
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    И пак бият недоразумението ФВ