IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се сбогува с легендарния V12 двигател

Баварците пускат лимитирана прощална серия на седана M760i

Германският производител BMW ще отбележи 35-годишнината от производството на V12 двигатели, като ще предложи ограничена серия на свой модел с този мотор. С нея ще отбележи неговото пенсиониране.


BMW V12


Серията ще бъде само от 12 бройки, като всички те ще бъдат предназначени за пазари в САЩ. В основата на автомобила е версията BMW M760i xDrive, като всички коли ще струват минимум 200 000 долара. В тази сума не е включена таксата за доставка. Освен това, машините ще се предлагат с уникални джанти и огромен брой възможности за персонализиране, които допълнително ще увеличат цената.

Под капака BMW Limited M760i Final V12 Edition ще бъде поставен легендарния 6,6-литров V12 с двоен турбо-компресор на баварската марка, развиващ мощност от 601 к.с. в диапазона 5500-6500 об/мин. Задвижването на седана е към четирите колела, като се осъществява чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди.


BMW V12


Екстериорът на автомобила ще бъде подчертан от по-голям надпис V12 отзад и специални 20-инчови алуминиеви джанти Style 760M с двойни спици. Те са боядисани в цветове Window Grey или Jet Black, като след това са полирани, за да разкрият тъмно сребристо покритие. Клиентите също да избират между сини или черни спирачни апарати и всеки цвят на боята на BMW Individual, който им харесва.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Не съм много сигурен на 12 цил. остава в Ролс Ройс. Така че не е съвсем убит. Така де, не че е изгодна сделка и особено достъпен, но поне ще живее още.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Трябваше да го запазят, поне за пазарите в Китай и Русия
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Обективно до 4 ( преди 2 години )
    Съжалявам, че не ви допада коментара ми, но така ги виждам аз нещата. Усещането за дизайн е нещо субективно :))), но аз говоря обективно от моя гледна точка.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Обективно пишеш глупости още по-малко хора ги e еня дали БМВ ще продават V12 не всеки измерва имиджа в цилиндри
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 2 години )
    Повечето от вас вероятно не са били родени, но бях 13-годишен хлапак през 1988 г., когато на нашата улица /до руското, тогава съветско посолство/ спря едно дипломатическо 750iL. Гледахме като изоглавени с останалите дечурлига. Нещо като все едно днес да срещнем някоя совалка. От тогава се заплених по тази марка.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    сите сте много зле. Аз говоря за имидж и статус да предлагаш V12. Никой не го е еня, че V8 може да е по-бърз от V12, но на *** само ускорение му е в главата...
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Еми явно при богатите няма много "супер мъжаги" като теб които предпочитат значително по-скъп, харчещ и тежък 12 цилиндров пред 8 цилиндровия който има незначително по-слабо ускорение
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Субективно ( преди 2 години )
    *** марка
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    е жалко, BMW E32 750i беше първия следвоенен германски aвтомобил с V12. Тъпо е, че не се постараха да го запазят като агрегатпоне чисто имиджово. О, забравих, БМВ не са това което бяха. Почват да приличат все повече на някаква *** марка, което действа доста отблъскващо на нас феновете, които са израстнали с марката и реално е запалила автомоблната ни страст...