IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигател с тегло 16 кг извади 160 к.с.

Агрегатът на Astron Aerospace може да бъде алтернатива на електромоторите (ВИДЕО)

Плановете на водещите автомобилни производители са свързани с електрификация на моделната им гама, като някои от тях вече обявиха, че спират с разработката на нови двигатели с вътрешно горене.


Astron Aerospace


Мнозина обаче вярват, че конвенционалните задвижващи агрегати все още имат потенциал, дори да не работят с екологично чисти горива като природен газ или водород. Компанията Astron Aerospace представи именно такъв двигател, който е наречен Omega 1.

Четирите такта на мотора са „разпределени“ в две независими горивни камери, между които има предкамера. Двата вала са свързани чрез зъбни колела, въртящи се синхронно, но в противоположни посоки, а четирите ротора са поставени на два вала и се въртят в две двойки, като едната отговаря за всмукателния и компресионния ход, а другата за ходовете на изгаряне и на изпускане.



Според създателите на двигателя, той ще може да се монтира навсякъде, включително на мотоциклети и други малки превозни средства. Според изявлението на Astron Aerospace, работещият прототип на Omega 1 тежи само 15,9 кг и има мощност от 160 к.с. и 230 Нм въртящ момент.

0 от 500