IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи новото Mondeo

Седанът е проектиран специално за Китай

Ford ще спре производството на четвъртото поколение на Mondeo в Европа през март. Седанът вече не се предлага и на пазара в САЩ, където е известен като Fusion, но въпреки това има бъдеще. След няколко неофициални информации компанията представи новата генерация на модела, която ще се предлага в Китай.


Ford Mondeo


Петата генерация на Mondeo е разработка на китайския дизайнерски център на Ford, като засега не се споменава дали има шансове седанът да се появи и на други пазари. От компанията уточняват, че моделът е проектиран в новия дизайнерски език на производителя Progressive Energy in Strength, който видяхме при Evos и Equator. Тези два модела също са съобразени с вкусовете на китайските клиенти.

Наистина, новото Mondeo изглежда доста агресивно със смела предна част, която по същество повтаря Evos. Автомобилът придобива формата на (почти) традиционен седан въпреки леко наклонената линия на покрива, тъй като багажникът не изглежда да е прикрепен към задното стъкло и няма задна чистачка. LED-лента отпред образува запомнящ се светлинен подпис. Изваяните арки на колелата и предните калници създават цялостен мускулест вид, ако колата се гледа отстрани.


Ford Mondeo


Най-интересният елемент отзад е двойката LED светлини, чийто дизайн с три вертикални линии изглежда вдъхновен от Mustang Mach E. Дифузорът, прикрепен към бронята, придава приятен спортен стил, а дръжките на вратите са в стила на моделите на Tesla.

За съжаление, Ford не предоставя снимки на салона, както и какво се случва под капака. Надписът „245“ отзад предполага наличието на 2,0-литров EcoBoost двигател на предната ос. Мощността на 4-цилиндровия мотор явно е 245 к.с., които се насочват към предните колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия.


Още снимки на новото Mondeo - вижте в галерията:


Автомобилът е базиран на платформата C2 на Ford, използвана и от Lincoln Zephyr (също предназначен за Китай). Новото Mondeo ще се произвежда от компанията Changan Ford, като първите доставки до крайни клиенти ще бъдат още през тази година.

Снимки: Ford


0 от 500