IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три кросоувъра на старо, които трябва да се избягват

Според експертите на Comsumer Reports, тези премиум-модели имат чудесни алтернативи

Американската агенция Consumer Reports за помощ на потребителите е тествала повече от сто различни кросоувъра и избра по три модела във всеки сегмент, от които е по-добре да стоите настрана. Едновременно с това експертите от организацията посочиха и алтернативи на тези модели, които не само са по-надеждни, но и по-нови.


SUV надеждност


В случая проучването се фокусира предимно върху употребявани автомобили от премиум-марки. Експертите са оценили автомобилите въз основа на собствените си тестове и обратна връзка със собствениците, които е трябвало да оценят техните основни характеристики - комфорт, технология и безопасност, както и управление, надеждност и разходи за ремонт.

BMW X3 (2014 г.)

Кросоувърът от второ поколение впечатлява с отлично управление, добър 8-степенен „автоматик“ и красив интериор. Въпреки това, надеждността на моделите 2013-2014 е доста под средната, като собствениците се оплакват от работата на мултимедийната система iDrive.


BMW X3


Най-добрият избор, според експерти, в този сегмент би бил по-големият и по-скъп японски кросоувър Acura RDX (2015) или Mazda CX-5 (2016). И двата автомобила се отличават със своята надеждност и нисък разход на гориво.

Audi Q5 (2013 г.)

От една страна, кросоувърът е похвален заради маневреността, доброто управление и ниския разход на, както и за стилния и отлично обезшумен интериор. От друга страна собствениците се оплакват от множество проблеми, свързани с охлаждането на двигателя, горивната система и електричеството.


Audi Q5


Експертите от Consumer Reports препоръчват да се обърне внимание на по-новите, но и по-скъпи Volvo XC60 (2016) или Lexus RX (2012). И двата модела са получили високи оценки за надеждност и комфорт, въпреки че управлението не носи толкова ярки емоции, както в случая с Audi.

Volvo XC90 (2017 г.)

Няма съмнение, че това поколение на XC90 е много добър автомобил с приятен и удобен интериор, като може да вози до 7 човека и предлага дълъг списък от функции, както и максимална безопасност. Но надеждността не може да бъде определена като силна страна, тъй като собствениците го оценяват доста под средното.


Volvo XC90


Голяма част от тях се оплакват от сложното меню на мултимедийната система, чрез което трябва да контролират повечето функции – от музика до навигация и климат в купето. Експертите посочват BMW X5 (2017) или дори изградения на рамна конструкция Lexus GX (2016) като най-добрите алтернативи на шведския модел. .


0 от 500